עובד במשק בית- המדריך

  • פיטורי עובד במשק בית
    כפיר | 19/05/2016 15:08

    הייתי מעוניין לדעת את אופן החישוב לכל מה שמגיע למנקה חדר מדרגות שפוטר ועבד אצלנו בבניין במשך 14 חודשים. הבראה...הודעה מוקדמת..נסיעות אם מגיע לו כי לא שילמנו לו..האם מגיע לו עפ"י החוק?..ועוד דברים שמגיעים לו....הייתי מעונין לדעת איך מחשבים כל דבר...תודה

    • עובד במשק בית- המדריך
      עו"ד לילך אקרמן | 22/05/2016 16:03

      שלום רב,

      עובד במשק בית הוא עובד לכל דבר ועניין וזכאי לכל הזכויות הסוציאליות ככל עובד על פי חוק וזאת בנוסף לתשלום בעבורו לביטוח לאומי והפרשות עבורו לפנסיה.

      נסיעות מגיעות לעובד תעריף אוטובוס ככל והוא גר במרחק של עד 500 מ ממקום העבודה.

      הודעה מוקדמת מגיעה לו של יום על כל חודש עבודה ( כאשר בתקופה היא קלנדרית ובעצם התשלום הוא רק עבור הימים שהיה אמור לעבוד בפועל ז"א מגיעים לו 14 ימי הודעה מוקדמת ובמסגרתם הוא היה אמור לעבוד פעמיים בבניין אז זה מה שמגיע לו) כאשר הוא אמור לעבוד בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת אלא אם ביקשתם שלא יעבוד ואז עליכם לשלם לו. ( אם ביקשתם שיעבוד והוא לא מגיע אז אתם יכולים לנכות לו מהתשלום את מה שהיה צריך להרוויח בגין היעדר הודעה מוקדמת)

      באשר לדמי הבראה-  החישוב הוא : מספר ימי ההבראה שמגיעים X מחיר יום הבראהX מספר שעות עבודה רגילות בשבוע / 43.

      בשנה ראשונה מגיעים 5 ימי הבראה לשנה

      בשנה השנייה והשלישית – 6 ימי הבראה לשנה

      שווי כל יום הוא בערך 378 ₪

      הפרשה לפנסיה-  זה 6% מהשכר שלה הפרשת מעסיק לפנסיה ו 6% הפרשת מעסיק לפיצויים ( ואז בעת הפיטורים צריך להשלים לפיצוים מלאים)

      באשר לדמי חופשה- ככל ומדובר בעובד שלא עבד מעל 75 ימים ברצף החישוב הוא 4% מהשכר ששולם לו

      פיצוים-יש לשלם לו לכל שנת עבודה פיצויי פיטורים בשווי שכר חודש כאשר בגין חלק מהשנה יש לשלם חלק יחסי בהתאמה. ( ולנכות מהסכום את מה שהופרש לקופת הפיצויים)

      בהצלחה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il