עבודה משפטית למי שאינו עורך דין

  • עבודה משפטית עצמאית בתור סטודנט
    ליאור | 28/04/2016 10:37

    שלום, אני סטודנט למשפטים בשנה ב' באחת הפקולטות למשפטים בארץ, במקביל אני עובד במשרת טרום התמחות ויש לי ניסיון בכתיבת ועריכת חוזים, מחקר של סוגיות משפטיות וכתיבה משפטית באופן כללי.
    אני מעוניין להציע שירותים לעורכי דין כסוג של פרילנסר, ולעשות עבודות משפטיות תוך תשלום פר עבודה ולא כעובד המשרד.
    האם מותר לי לשווק ולפרסם עצמי כנותן שירותים משפטיים במידה ואין לי רשיון עריכת דין (אולי סוג של פראליגל)?
    כמובן שלא מדובר בליטיגציה ובהנחה שהעבודה תהיה תחת הפקת חשבוניות מס כמובן.

    • עבודה משפטית למי שאינו עורך דין
      עו"ד זיו ביגלמן | 28/05/2016 14:08

      השאלה שלך מורכבת כי היא נוגעת לכללי האתיקה וגם לחוק לשכת לשכת עורכי הדין, גם המפר אותו צפוי לעמוד לדין פלילי לכל דבר ועניין.

      תראה במשרדי עורכי דין יש פקידים שהם לא עורכי דין אבל עושים עבודה משפטית לכל דבר ועניין כמו למשל כתיבת כתבי תביעה (כתבי תביעה פשוטים שהם לפי תבנית) ועושים גם זימוני עדים וכו' וכו'- מבחינת החוק, מדובר בעברה לכל דבר ועניין כי זו עבודה משפטית שרק לעורך דין מותר לעשות. אבל כאשר הדבר נעשה בתוך המשרד אז לאף אחד לא אכפת וגם לא נגרם נזק למישהו כי בסופו של דבר כלל, יהיה תמיד עורך דין שיפקח על הנעשה.
      נקודה נוספת, בדרך אותם פקידים/פקידות מתחילים את העבודה כפקידים לכל דבר ועניין ועם הזמן לאחר שסומכים עליהם אז הם מבצעים עוד עבודות, ולא נשכרים ישירות לצורך ביצוע עבודה משפטית.

      אתה למעשה מבקש להתקבל למשרה מראש, כאשר מהות העבודה שלך תהיה משפטית, וכאן לדעתי יהיה לך קשה למצוא משרה כי אני לא מאמין שמישהו ירצה לקחת אותך וזאת במיוחד כאשר יש המון עורכי דין חסרי עבודה שמוכנים להציע את אותם שירותים שאתה מציע.

      בקיצור מבחינת החוק - אם תפרסם את עצמך לצורך עבודה משפטית ותכתוב פרטי התקשרות ואתה לא עורך דין, יכול להיות שמי שיזמן אותך לראיון יהיה מטעם הלשכה...