אוניברסיטה

  • לימודי משפטים
    שירלי ניב | 20/04/2016 18:55

    היי , אני מעוניינת להתחיל ללמוד משפטים.
    אני מתגוררת בבאר שבע והבנתי שהכי מומלץ ללמוד במכללת ספיר  ובבינתחומי כיוון שהפקולטות שם מאוד טובה למשפטים ו80 אחוז מהבוגרים עוברים בפעם הראשונה מבחני לשכה וגם מתקבלים למשרדים מצויינים. האם זה נכון? ובאמת מומלץ ללמוד שם על פני אוניברסיטאות כמו בר אילן ותל אביב?
    ובכל אופן האם אתם ממליצים ללכת לכיוון הזה או שבאמת אין עבודה במקצוע כי יש יותר מדי בוגרים וקצת מקומות עבודה?
    תודה מראש

    • אוניברסיטה
      סטודנט בפועל | 10/05/2016 11:27

      אין מכללה אשר עולה ברמתה על אוניברסיטה, על כן רצוי ללמוד משפטים באוניברסיטה. עם זאת, אם אינך עומדת בתנאי הסף של האוניברסיטאות למיניהן, הבינתחומי נחשב לטוב ביותר אחרי האוניברסיטאות.
      באשר לשאלתך האם מומלץ ללמוד משפטים, הכל תלוי ברמת המוטיבציה שלך ואהבתך למקצוע. ככל שתהי טובה יותר, כך הסיכוי שלך להצליח במקצוע יעלה.
      טיפ חשוב: לימודי משפטים כרוכים בהמון למידה ושקדנות. אם אין לך את היכולת 'לשבת על התחת', אמליץ לך שלא ללמוד את המקצוע הזה.

      • לימודי משפטים והמצב כיום
        עו"ד זיו ביגלמן | 28/05/2016 14:15

        התשובה שלי מחולקת ל-2.
        ראשית אני מצטרך לתגובה שניתנה כאן ביחס לעדיפות לאוני' לעומת מכללה, וליתרון שמקבל היום הבינתחומי.

        לגבי מצב השוק- יש עודף של עורכי דין סבירים, אבל חוסר של עורכי דין טובים.

        הבעיה היא שקשה מאוד לאתר ולסנן בין עורכי הדין הטובים לסבירים (לגבי הבינוני ומטה - את זה ניתן לזהות), לכן המשרדים יחסית נזהרים ולכן מציעים בהתחלה שכר נמוך יחסית ורק לאחר שהעובד מוכיח את עצמו, רק אז הוא יוכל לשפר את תנאיו.

        לגבי סיכוי העוברים והאחוזים- הנתון שלשכת עורכי הדין לא מפרסמת הוא אחוז העובדים של הניגשים לבחינה שהם מתחת לגיל 28, שם אחוז העוברים הוא באזור 90% ומעלה וזה לא משנה איפה הם למדו.

        במכללות אחוז גדול מאוד מהנכשלים, האם כאלה שיש להם משפחות וקריירה ולכן ומטבע הדברים קשה יותר ללמוד לבחינות כאשר יש לך הרבה דברים על הראש.

        סה"כ למי שפנוי ללימודים, הבחינה עצמה היא קלה יחסית וזה פשוט מבחן זיכרון בסיסי בלבד, לכן ככל שמתרגלים יותר מצליחים יותר, ומי שצריך בבוקר לקום ולהכניס ילדים לגן/בית ספר ולאסוף אותם ולקחת לחוגים ולהכין אוכל וגם ללכת לעבודה- אזי מן הסתם הרבה יותר קשה ללמוד, כי כמות הזמן ללימודים היא מצומצמת.