פגיעה ללא ביטוח

  • פגיעה ברכב חונה
    טל | 03/04/2016 20:11

    רכב פרטי פגע ברכב חונה בחלקו האחורי , שהנהג המתין בתוך הרכב החונה שהוא כבוי וחונה כדין . הרכב הפוגע גרם נזק ממשי לרכב החונה , ללא נפגעים . בעת פניה לשם החלפת פרטים התברר שהמחזיק בהגה היא בחורה ( יובהר בהמשך ) ולידה ישב בחור שהרכב שייך לו . ברשותם של הזוג לא היו רשיונות נהיגה . ת.ז. ומסמכי ביטוח לרכב וביטוח החובה לא היה קריא . . כל נסיון לדלות פרטים אישיים לא צלח . הרכב הפוגע והנפגע צולמו . נעשתה פניה למשטרת התנועה והוצג מס' הרישוי של הרכב הפוגע . נרשמה תלונה , אותרו פרטי הנהג . "הצעת" המשטרה לך תתבע את הנהג הפוגע ותו לא מבחינתם . העתק תלונה נמסר לסוכן הביטוח של הרכב הנפגע , ואז התברר שלבחורה הנהגת אין רשיון נהיגה , הבחור בעל הרכב אפשר לה לנהוג . אין ברשותו ביטוח לרכב ואין לו כסף לשלם עבור התיקון . כפי שנאמר פניה למשטרה ולומר שברכב נהג אדם ללא רשיון , יוביל למצב שעניין התשלום יורד מהפרק . הפעלת ביטוח מקיף של הרכב הנפגע גוררת השתתפות עצמית ובחידוש הביטוח תשלום פרמיה גבוהה . תיקון באופן פרטי יקר , ותיקון זול יעלה ביוקר . מכאן יוצא שהנהג שרכבו נפגע ללא עוול בכפו , נפגע גם בכיסו , למרות תשלום רצוף ומלא לביטוח מקיף לרכב ובעת בקשת סעד המענה יוצא בהפסד . האם קיימת אפשרות לטפל במקרה באופן אחר לשם השגת תוצאה חיובית יותר ככל האפשר ?

    • פגיעה ללא ביטוח
      עו"ד אילנה אליכיס | 03/04/2016 21:38

      טל שלום

      באפשרותך לתקן את הרכב ולתבוע את הנזק בביהמש לתביעות קטנות

      אם אין ביכולת הפוגע לשלם תוכל לממש את פס"ד דרך ההוצאה לפועל

      בברכה,

      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      נייד: 054-4796688; מייל: ilanalaw.adv@gmail.com