ביטול התמחות ע"י מתמחה

  • שינוי מקום התמחות
    מתמחה 2017 | 29/03/2016 11:41

    שלום רב,

    התקבלתי להתמחות בבית משפט השלום(מרץ 17). להצעה זו השבתי בחיוב וזאת בזמן שאני נמצא לקראת סיום הליכי מיון לעבודת התמחות אחרת באחת מן החברות הממשלתיות בארץ. הליך המיון עתיד להסתיים בסביבות אפריל ואני מאוד מעוניין לבצע את ההתמחות בחברה זו (ספטמבר 16).

    במידה ואני אכן מקבל תשובה חיובית מאותה החברה- האם אני יכול לבטל את התמחותי בבית המשפט ללא שום סנקציה מלשכת עורכי הדין? אבהיר כי משרת ההתמחות בבית המשפט הינה למועד מרץ 2017 (שנה מהיום) כך שנראה לי שמדובר בפרק זמן סביר ביותר להודיע על ביטול ואני לא רואה בעייה אתית כלשהי.

    ** כמו כן, האם אני יכול במשך תקופה סבירה לנסות למצוא התמחות אחרת שיותר מעניינת אותי באופן אישי, ולבטל את ההתמחות בבית המשפט?

    אשמח לקבל הבהרה בעניין ולדעת אילו סנקציות, אם בכלל, ניתן להטיל עליי.
    תודה רבה.

    • ביטול התמחות ע"י מתמחה
      עו"ד זיו ביגלמן | 02/04/2016 23:53

      לדעתי אם בית המשפט יסכים לבטל לך את ההתמחות וסביר להניח שהוא לא יתנגד אז לא אמורה להיות לך בעיה.

      לא מאמין שהלשכה תפעל כנגד מתמחים שמבטלים התמחות

    • ביטול התמחות במגזר הציבורי

      ביטול התמחות קרוב לתחילת מועד ההתמחות יכולה להיחשב כעבירה אתית.

      ביטול התמחות שנה קודם למועד תחילת ההתמחות בפועל, לא אמור להוות בעיה מבחינה אתית, שכן לטעמי מדובר בפרק זמן סביר.

      קח בחשבון שביטול ההתמחות במגזר הציבורי לאחר שנענית בחיוב תמנע ממך להתקבל להתמחות אחרת במגזר הציבורי.

      בברכה,

      אורן טסלר, עו"ד
      מנהל פורום בחינות לשכה

      נייד: 052-2061262; מייל: orantesler@gmail.com