נזקי פח בתאונת דרכים

  • תאונת רכב ברכב
    יניב | 29/03/2016 06:07

    שלום,
    לפני כחודש עשיתי תאונה עם רכבי, עברתי נתיב בכביש מהיר ורכב נכנס בי בצד הרכב. הנהג האשים אותי ואני האשמתי אותו. החלפנו בנינו פרטים, רשיון רכב ורשיון נהיגה. הנהג שאיתו עשיתי את התאונה נהג ברכב מושכר.
    יש לציין שלי היה רק ביטוח חובה ללא צד ג או ביטוף מקיף, עקב כך הנהג השני אמר לי שמכוון שאין לי ביטוח בכל מקרה אני יהיה צריך לשלם על התאונה כי נהגתי רק עם ביטוח חובה, עקב חוסר ידע ובתום לב האמנתי לו, ביקשתי ממנו למסור לחברת ההשכרה את הפרטים שלי שנתאם מוסך שאני אבחר ואתקן את הרכב המושכר.
    אתמול קיבלתי מכתב על סכום נזק של 15 אלף שח מחברת ההשכרה ובעקבות כך כעסתי מכוון שלא פנו אליי, פשוט תיקנו את הרכב ושלחו לי את סכום החיוב, שאלתי את חברת ההשכרה איך תיקנתם בלי לעדכן אותי ובלי שאני אבחר את המוסך ובטח ובטח בלי ליצור איתי קשר, טענת חברת ההשכרה שזה החוק וזכותם ללכת לתקן היכן שהם רוצים ואז לומר לי מה סכום החיוב, ביקשתי לראות קבלות מעל 7 פעמים וכל פעם דחו אותי מחברת ההשכרה שצריך לחפש, ביומיים האחרונים גם לא עונים לי יותר במייל או בפקס או בטלפון. כמו כן שמתי לב שבמכתב החיוב שקיבלתי היה מצורף הערכת שמאי ותמונות, מספר הרכב במכתב שקיבלתי עם הסכום של 15 אלף ומספר הרכב מסיכום הערכת שמאי ותמונות הרכב שהשמאי צילם היה מספר רכב שונה ממספר הרכב של רישיון הרכב שצילמתי( שונה בספרה אחת באמצע מספר הרכב).
    לאחר הרקע שאלתי היא כזאת:
    א. האם זה נכון מה שהנהג אמר לי שאין לי ביטוח צד ג או מקיף אז אני צריכה לשלם על התאונה ולא משנה מי אשם?
    ב. מה עושים במצב שכל נהג טוען שלא אשם, חודש לאחר התאונה?
    ג. האם חברת ההשכרה יכולים לתקן את הרכב בלי לעדכן אותי ולשלוח לי סכום לתשלום, שכבר החליטו שאני אשמה?
    ד. האם חברת ההשכרה מחוייבת לשלוח לי קבלות מקור על התיקון שכולל את מספר הרכב שתוקן?
    ה. האם זה באמת החוק שזכותם לתקן את הרכב איפה שהם רוצים ולא איפה שאני רוצה לתקן, גם בהנחה שיש לי מוסך שיתקן את הנזק בחצי עלות?
    ו. אם מספר הרכב ברישיון רכב שצילמתי שונה ממספר הרכב גם בספרה אחת, אני יכול לטעון שזה לא אותו רכב וזה עילא מספקת לא לשלם את החוב ששלחו?
    ז. האם ששלחתי להם מעל 7 מיילים ופקסים זה מספיק כדי לומר שאני פונה במחווה לשלם אך הם מתעלמים ממני מאז שביקשתי קבלות?
    ח. ושאלה אחרונה, האם בכלל אני מחוייב לשלם את החוב כי הם החליטו על עצמם לתקן והם החליטו שאני אשם?

    סליחה על החפירות ותודה על העזרה, אשמח לתשובות על פי הסעיפים.

    יום מקסים

    • נזקי פח בתאונת דרכים
      עו"ד אילנה אליכיס | 30/03/2016 10:50

      יניב שלום

      1. הנהג האשם בתאונה ו/או חברת הביטוח שלו נושאת בנזקי הפח שנגרמים לרכב.

      2. אתה בהחלט יכול לדרוש ולעמוד על כל כך כי מס ברכב שתוקן יצוין בקבלות או בדוח השמאי.

      3. חברת ההשכרה / ליסינג בדר"כ מתקנת את הרכבים במוסך הסדר של הביטוח ו/או מוסך שאיתם הם נוהגים לעבוד .

      4.אם אתה משוכנע שהמס' שצולם ומס הרכב שתוקן זה לא אותו רכב אתה בהחלט יכול להתעקש ולפנות לערכאות המתאימות לבירור המחולקת .

      בהצלחה

      בברכה,

      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      נייד: 054-4796688; מייל: ilanalaw.adv@gmail.com

      • תאונת רכב ברכב
        יניב | 30/03/2016 18:49

        היי אילנה שוב
        שאלתי האם הם יכולים לתקן איפה שרוצים בלי לשאול אותי ולהחליט שאני אשם ? ושאלה נוספת מה זה ערכאות המקובלות לפנות אליהם ? למי הכוונה ?