תאונה בעת נסיעה לאחור

  • הולך רגל שקפץ לכביש ונפגע מנסיעת רוורס
    יצחק | 10/03/2016 15:24

    שלום רב,

    לפני מספר שבועות פגעתי בהולך רגל פגיעה קלה מאוד כשנסעתי ברוורס. הולך הרגל, אדם כבן 65, חצה את הכביש שלא במעבר חצייה, באזור תעשייה, בין אוטובוס שעצר לי בכדי שאוכל לצאת מהחנייה לבין הרכב שלי.
    לאחר הפגיעה ליוויתי אותם, האישה אמרה: "אנחנו בסדר, אתה לא אשם, אנחנו אשמים, אני ראיתי אותך, אבל הוא (בעלי) לא ראה". נשארתי איתם מספר דקות, הם התיישבו בחנות כלשהי ונחו. לאחר שווידאתי שהם בסדר ולאחר ששאלתי אותם אם הם רוצים משהו או צריכים משהו, והם ענו בשלילה - עזבתי.  יש לי 2 שאלות:
    1.אמנם החוק אומר שהנוסע ברוורס הינו אשם - כיוון שלא נסע עם מכוון, אך האם גם במקרה בו הולך רגל "קופץ לכביש" שלא במעבר חצייה ועוד כשהוא רואה רכב שנוסע ברוורס?!
    2. האם משהו היה פגום בהתנהלות שלי? האם הייתי צריך לנהוג אחרת?
    אודה לתגובתכם, בברכה,
    יצחק.

    • תאונה בעת נסיעה לאחור
      עו"ד אילנה אליכיס | 10/03/2016 19:49

      יצחק שלום,
      אנא הפנה שאלתך לפורום תעבורה

      בברכה
      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונת דרכים באתר