תאונת דרכים ואי מסירת פרטי הפוגע

  • תאונה מצולמת ואי מסירת פרטים
    שי קוקוש | 08/03/2016 22:45

    בתאריך 8/3/16 ביצעתי פניית פרסה עם הרכב בצומת בנתניה. הנהג שנסע לפניי ביצע גם הוא פניית פרסה אך ככל הנראה לא ביצע אותה כנדרש. הוא החל באמצע הצומת לנסוע ברוורס וראיתי אותו מתקרב אליי, כמובן שצפרתי לו מספר פעמים אך הדבר לא עזר והוא נכנס בי בקידמת הרכב. הנהג כלל לא עצר אלא המשיך בנסיעה והחנה בחניון סמוך. ניגשתי לנהג ואין ספק שהוא הבחין שנתקל בי כי הוא ישר החל להתגונן. ביקשתי ממנו את פרטיו כדי שיהיו לי להמשך טיפול. ברגע שראה שטמבון שלי פגוע הוא התנער מאחריות וטען שהיה פגוע גם לפני כן - לא אשקר! הטמבון אכן היה פגוע לפני אך אני יודע שהוא החמיר את הנזק! הנהג סירב למסור את פרטיו בטענה שאני מנסה "לסחוט" ממנו תיקון, עניתי לו שאין בסיס לטענותיו ומכיוון שנכנס בי בעת נסיעה הוא מחוייב למסור לי את פרטיו ואף ציינתי בפניו כי התאונה מצולמת באמצעות מצלמה המותקנת ברכבי. הוא טוען שהתאונה קרתה מכיוון שאני נסעתי מאחוריו ולא שמרתי על מרחק מספיק, אך בפירוש רואים בוידאו שאני אומר והוא נוסע ברוורס ונכנס בי.
    האיש סירב למסור לי את פרטיו, אולם הגדלתי ראש ויש לי הקלטה (קול) שלו שהוא מסרב למסור את פרטיו, צילמתי את מספר הרכב שלו ואת הנזק שלי, ובנוסף צילמתי את האדם עצמו.
    מה עליי לעשות במקרה שכזה? והאם בכלל משתלם לי לפעול לאכיפת התשלום?
    יש לציין שיש לי רכב משנת 98' שעלותו כאמור נמוכה מאוד (סוזוקי בלנו) והביטוח שלי הוא רק חובה וצד ג'.
    האם אוכל לטפל בנושא ללא הפעלת הביטוח שלי? כי אני לא מעוניין ש"יתלכלך" לי העבר הביטוחי הנקי שלי עד כה.
    תודה מראש לעוזרים!

    • תאונת דרכים ואי מסירת פרטי הפוגע
      עו"ד אילנה אליכיס | 09/03/2016 07:51

      שי שלום,
      בשלב ראשוני יש להגיש דיווח על תאונת דרכים במשטרה.( שם תקבל את פרטי הנהג )
      לאחר מכן תוכל להגיש תביעה בביהמש לענין הנזקים כנגד הנהג הפוגע.

      בברכה

      אילנה אליכיס; עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים