תביעת דיברה המבוססת על כתב אישום

  • תיבעת דיבה על בסיס פרוטוקול בית משפט ושמעות
    שי | 21/02/2016 20:34

    יש לי שאלה בנושא תביעת דיבה
    התלונתי נגד אלומני תלונה במשטרה התלונה הגיעה לידי כתב אישום שהוגש על סעיף 192 תת סעיף איומים והבנאדם הודה באשמה עכשיו אני רוצה למנף את זה לצורך תביעת דיבה
    א. האם אפשרי למנף תביעה פלילית לתביעת דיבה ?
    ב. אין לי הוכחה חד משמעית כמו הקלטה או משהו ש"אלמוני" הכפיש את שמי בפומבי אלא הקלטה שאלמוני אחר סיפר לי שאלמוני א' מכפיש את שמי בפומבי בסגנון ששילמו שוחד למעסיק שלי שיקבל אותי למקום העבודה השאלה שלי כזאת
    לפי המצב תיארתי האם יש לי קייס או כדאי לי להרפאת מזה

    • תביעת דיברה המבוססת על כתב אישום
      עו"ד בן קרפל | 24/02/2016 14:13

      שי שלום רב,

      במידה ונאמרו דברים דיבתיים ואדם אחד נוסף מלבד שמע את הדברים וסיפר לך אותם ובמידה והוא יסכים לבוא להעיד על כך .
      ניתן להגיש תביעת דיברה בעניין.

      בעניין אחר אומר כי חוק איסור לשון הרע מאפשר להגיש מלבד תביעה אזרחית גם קובלנה פלילית, המשמעות של קובלנה פלילית היא שהאדם הנפגע מנהל את ההליך הפלילי כנגד האדם הפוגע ולא המדינה.
      שאז לאחר קבלת פסק דין ניתן להתבסס עליו ולהגיש תביעה נגררת לפי חוק איסור לשון הרע.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com