אי תשלום שעה נוספת בערבי חגים.

  • האם ניתן לתבוע ייצוגית לגבי ערבי חגים ?
    ניסני | 23/01/2016 23:20

    במקום עבודתי יש שיטה לחסוך בתשלומים עבור שעות לערבי חגים.פשוט מתחילים ב 8.00 וכבר בשעה 12 מודיעים על סגירה ומוציאים את העובדים הביתה ומשלמים רק לפי השעון.כך מפסידים העובדים משני הצדדים גם יום מקוצר וגם מפסידים את השעה בונוס שהחוק מאפשר .דיברתי ולא עזר.
    לשון החוק- במקומות שבהם עובדים 5 ימים בשבוע. יום עבודה בערב חג יהיה בן 8 שעות בתשלום של 9 שעות.[יום כיפור לעבוד 6 שעות ולקבל 9שעות]או יום עבודה של 7 שעות בתשלום של 8 שעות  על פי [צו הרחבה בדבר שבוע עבודה מקוצר קובע.כי המעסיק ונציגות העובדים יקבעו באיזו חלופה לבחור]

    • אי תשלום שעה נוספת בערבי חגים.
      עו"ד עמירם טפירו | 25/01/2016 20:09

      ניסני,

      מדובר למעשה בחצי יום עבודה. כך שלמיטב הבנתי מדובר בפטנט חוקי.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • הייתי מעוניין בתשובה מוחלטת
        NISANI | 26/01/2016 22:26

        האם אין שום אפשרות לתביעה ייצוגית היות ומדובר במעסיק גדול יחסית.בין היתר הוא גולש מהנורמה בעוד מספר נקודות כואבות שהעובדים נפגעים ממנו באורח עוקצני.
        תודה