היי טק או עורך דין- התלבטות לגיטימית

  • התמחות בגיל 43
    סטודנט בן 43 | 18/01/2016 15:53

    שלום,

    אני יודע שאין תשובה פשוטה לשאלה שלי, אך אשמח לקבל תגובות.
    אני בן 43 וכרגע מסיים לימודי משפטים במכללה עם ממוצע ציונים 97. אני עובד בהיי טק ויש לי משכורת סבירה (נטו 13K + אוטו). ללמוד משפטים הלכתי מתוך משיכה למקצוע וגם סקרנות ולא התכזבתי לרגע. אני מכיר את הצדדים היותר חזקים שלי כמו חשיבה משפטית, קפדנות, ידע טכנולוגי וכו' אך גם צדדים פחות חזקים - אין שליטה מושלמט בעברית, אנגלית בינונית וכו'.
    אני עכשיו בפרשת דרכים - התחלתי לקבל זימונים לראיונות להתמחות. ואני בהתלבטות קשה האם לעשות קפיצת ראש למקצוע חדש ותובעני או להישאר בתחום "בטוח" יותר של היי טק.
    הבעיה שלי שאין לי יידע / הרגשה על העבודה היום-יוממית של מתמחה ועורך דין, עד כמה עבודה משפטית מעניינת ומספקת ויכולה לפצות על ירידה בשכר.
    במעבר למקצוע חדש אני רואה גם הזדמנות ללכת לתחומים שבהם יש התעסקות עם הגנה על אנשים, על זכויות ושבהם מתקיים דיון הנוגע לערכים ולבעיות חברתיות.

    בהליכה להתמחות ומבחני הלשכה - הפחד שלי הוא להתקע באחד השלבים ולהישאר בלי עבודה  או בעבודה טכנית ולא מעניינת.

    תודה על התגובות.

    • היי טק או עורך דין- התלבטות לגיטימית
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/01/2016 10:16

      שאלה קשה אבל אנסה לענות עליה בצורה פשוטה.
      להגן על זכויות של אנשים וכו'- מכאן אני מבין שהתמקצעות בדיני היי טק או תחום דומה לא מעניין.
      שם לב שבהגנה על זכויות אדם וכו' אין כמעט כסף כך שגם אם תשתלב בתחום לא תתקרב לשכר שהרווחת כך שנראה לי שלא תוכל גם להתקיים ממש בכבוד, שכן עד שתסיים התמחות ותהיה עו"ד תהיה כבן 45 ולא נראה לי שתוכל לשרד עם שכר של עד 8-9 ברוטו ב-3 השנים הראשונות.

      מנגד אני ממליץ לך לחפש התמחות כן בתחום היי טק ובתחום המסחרי וכו' - במקומות שיש לידע שלך יתרון ויתרון שווה כסף, במשרד גדול בתחום כזה תוכל להגיע לשכר גבוה יחסית וכך לא תצא מופסד כלכלית ומנגד יש לך עבודה משפטית אמיתית.

      בקיצור עולם המשפטים לא קל, יש המון עורכי דין צעירים שמוכנים לקרוע את התחת בשביל להתקדם ורובם רווקים וצעירים בגיל שיכולים לתת המון שעות ומנגד להרווח פחות, לכן אתה צריך להבין שבכל מקום שבו תרצה לקבל שכר ראוי וסביר מבחינתך, יהיו המון אחרים שיהיו מוכנים להרוויח פחות ממך.
      אגב - לקבל רכב זה דבר שכמעט לא קיים לשכירים במשרדי עורכי דין אז מכאן אתה יכול להבין לאיזה עולם אתה נכנס.

      בהצלחה.