עבודה כקלדנית בבית המשפט - האם נותן משהו לעתיד

  • עבודה כקלדנית
    ורד | 11/01/2016 09:54

    שלום,
    נתקלתי במודעה לגבי משרת סטודנט כקלדנית שופט ותוהה עד כמה העבודה תהיה מתגמלת עבורי בעתיד כמתמחה וכעו"ד, ואיך המשרה תתרום לקו"ח שלי. האם תינתן חשיבות לעצם נוכחותי כקלדנית בדיונים, באינטראקציה עם שופטים וכד'? או שמשום שמדובר בתפקיד טכני, העבודה כקלדנית לא תיתפס כמוסיפה המון לידע ולניסיון המשפטי שלי?
    בנוסף, המשרה דורשת זמן רב כל שבוע ותבוא בצורה חלקית על חשבון הלימודים, כך שההתלבטות גדלה.
    אשמח לעצה וחוות דעת,
    תודה.

    • עבודה כקלדנית בבית המשפט - האם נותן משהו לעתיד
      עו"ד זיו ביגלמן | 11/01/2016 20:27

      כעורך דין שמופיע המון בבית המשפט, אין לי ספק שתלמדי המון מעצם היותך כקלדנית.

      בסופו של יום קלדנית נמצאת כל היום בבית המשפט ושומעת דיונים ורואה כיצד דיונים מתנהלים וכיצד עורכי הדין מתנהלים ביניהם.

      השאלה המעניינת האם משרדים יראו בזה כיתרון לצורך קבלת כמתמחה - זו שאלה מעניינת ולדעתי מאוד סוביקטיבית למשרד.

      אבל אין לי ספק שמדובר בעבודה שהיא חשובה לקורות החיים ואני בטוח שכל מראיין בעתיד, במידה ותתקבלי, כן ישאל אותך ויתעניין בכך.

      לסיום: אני סבור שבאופן כללי עדיף לך לחפש עבודה כטרום מתמחה אבל אם מה שמצאת זה קלדנות לשופט, אזי כן הייתי הולך על זה ולבנתיים ממשיך לחפש עבודה יותר משפטית.

      אגב עבודה של קלדניות היא ממש לא עבודה קלה, ויש שופטים שלא ממש קל לעבוד איתם ולבטח שלא הייתי רוצה להיות צמוד אליהם כל היום...