פוסט על חוויה מגן הילדים האם מעמיד בחשיפה לתביעה?

  • לשון הרע פייסבוק
    גילי | 03/01/2016 15:27

    שלום,

    הוצאנו את בננו מהגן בעקבות יחס נוראי מצד הגננת.

    אני מעוניינת לכתוב פוסט בפייסבוק על מה שעברנו, האם זה אפשרי? זה יכול להיחשב ללשון הרע?

    אם אכתוב בפייסבוק ללא אזכור שם הגן, אך אמסור את שמו בפרטי למי שיבקש, זה עדיין יחשב לשון הרע?

    אני נתקלת כל הזמן בפרסום 'חווית לקוח' על מוצר/שירות מסויים, מה ההבדל ולמה מה שאני אכתוב עלול להיחשב לשון הרע?

    תודה.

    • פוסט על חוויה מגן הילדים האם מעמיד בחשיפה לתביעה?
      עו"ד בן קרפל | 03/01/2016 18:21

      גילי שלום רב,

      ראשית כל , חשוב לחדד ולהדגיש כי, כל פוסט, תגובה ו/או הערה במרשתת בימינו,  מעמידה אותך בחשיפה לתביעת לשון הרע.

      האם כל תביעה כזו תתקבל?? זו שאלה אחרת, אך האם קיימת האפשרות שתתבעי התשובה היא כן ועליך לקחת את זה בחשבון, רבים מהאנשים, הבלוגרים וכו' לוקחים את העניין בחשבון ומחליטים לכתוב את אשר על ליבם ובמידה ויתבעו יתמודדו, העניין כמובן נתון לשיקול דעתך.

      אם את מחליטה בכל מקרה לפרסם את הפוסט, שימי לב שאת לא הופכת עניינים שנתונים לפרשנות לדברים עובדתיים, שמרי על שפתך והביעי את דעתך בלבד, על תקראי לחרם על הגן ו/או הגננת.

      לעניין שאלתך השנייה, גם באם את מפרסמת פוסט מבלי להזכיר את שם הגן ובמקביל את שולחת את שם הגן והגננת באופן פרטי לאנשים המבקשים זאת, הדבר מעמיד אותך בחשיפה לתביעת דיבה.

      אינני מנסה בשום פנים ואופן לרפות את חופש הביטוי, זוהי זכות חוקתית חשובה מאין כמוהה, אך חשוב לדעת ולהבין שבמציאות של ימינו, תביעות לשון הרע רבות רבות מוגשות מדי  בכל רחבי הארץ, חלק גדול מאותן תביעות לא יתקבלו בסופו של יום.

      אבל הטרדה של הנתבע תהיה לשכור עורך דין , להגיע לבית משפט וכו' , מדובר על עוגמת נפש ובסופו של יום וברוב המקרים חיסרון כיס, משכך יש לחשוב פעמיים לפני שעושים שימוש במקלדת כדי לבוא בדין ודברים עם גן ו/או כל נותן שירות אחר.

      ישנן גופים מפקחים אשר אמונים על התנהלות תקינה של גנים לדוגמא משכך קיימת לך תמיד עוד אופציה.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע