הגבלות על עזיבת חברה.

  • תביעה נגד חברת אינטרנט
    אריאל | 16/12/2015 16:25

    היי,
    ניתקלתי באחרונה בסיטואציה מעצבנת מול חברת אינטרנט הנותנת שרותי אינטרנט. הדבר נוגע לשרותי המייל שלה.
    יש לציין שלא נראה שהיא עושה משהו נגד חוק ספציפי אבל ברור שהיא פועלת בצורה כזו שאני כמשתמש לא יכול לעזוב את שרותי המייל שלה מה שמשאיר אותי כבול. אני יכול לעזוב למעשה, אך בצורה לא אפקטיבית.
    א. האם זה שהחברה למעשה כובלת אותי אליה בדרך חוקית נוגד איזה חוק כלשהו. החוק לחופש המשהו...?
    ב. האם המקום לתבוע או לפחות לאיים בתביעה זה דרך תביעה יצוגית?
    ג. אילו גורמים ממשלתיים אחראיים על הסדרת השימוש באימייל? ניסיתי במשרד התקשורת ולא נראה שזה שייך להם.
    ד. אם אני מסכם עם עו"ד לגבי הגשת תביעה יצוגית האם אני זה שהעלה את הרעיון זכאי לתגמולים משמעותיים? מה המקובל?

    • הגבלות על עזיבת חברה.
      עו"ד עמירם טפירו | 21/12/2015 18:53

      אריאל,

      יש לבחון את ההסכם שקיים (ככל שקיים) שלך מול החברה - ע"מ להבין האם קיימת לך עילה אישית. למשל, בעניין דפי זהב קבע ביהמ"ש המחוזי, שהגבלה שלא מאפשרת למשתמש קצה להתנתק מהשירות במהלך 24 חודשים אינה הגבלה תקינה וכיו"ב.

      לא ברורה לי בדיוק העילה אליה אתה מכוון.

      באופן עקרוני, כתובע ייצוגי אתה זכאי לגמול ועו"ד זכאי לקבלת שכ"ט - שכ"ט והגמול נפסקים ומאושרים ע"י ביהמ"ש.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • תודה רבה!
        אבי | 11/01/2016 11:04

        תודה רבה!