האם המילה הומו היא לשון הרע ?

  • האם יש עילה
    רון | 15/11/2015 13:11

    האם יש עילה לתביעת לשון הרע מאדם שכתב לי בזמן ויכוח בווטסאפ שנגמר כאשר כתב על היותי הומו רווק עם ילד, הוא כתב "לא הייתי רוצה להיות כמוך - הומו בן רווק עם ילד"

    • האם המילה הומו היא לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 15/11/2015 14:38

      רון שלום רב ,

      המילה "הומו" אשר נאמרת בהקשר שלילי יכולה להיחשב כלשון הרע .

      לעניינך , במידה וההודעת וואטסאפ הזו נשלח בקבוצה ואנשים נוספים קראו אותה , יש לך עילת תביעה.

      במידה וההודעה המדובר נשלחה רק אליך, מרכיב הפרסום לא מתקיים ( הדברים צריכים להגיע לאדם אחד זולת הנפגע) שאז לא מתגבשת לך עילת תביעה על פי החוק.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע