חוות דעת כבסיס לתביעת לשון הרע

  • תביעה נגד מכון מיון - האם יש בסיס?
    אלון | 07/11/2015 23:37

    שלום רב,

    אשמח לדעת אם יש בסיס לתביעה אפשרית:

    עברתי מבחני מיון באחד המכונים הגדולים. המבדק נערך כחלק מתהליך קבלה למסלול לימוד מצומצם מאוד באוניברסיטה.

    לצערי לא התקבלתי לאותו מסלול לימודי ולכן ניגשתי לקרוא את חוות הדעת שהוכנה עליי במכון.

    הופתעתי לקרוא בין השאר "מונע משיקולים כלכליים" בחוות הדעת, דבר שאין לו בסיס, מעבר לכך לא מוזכר בחוות הדעת המפורטת בכלל אלא בסיכום בלבד - לדעתי מעניק לכך משקל משמעותי.

    יש בסיס אמיתי למחשבה שלי שעקב חוות הדעת לא התקבלתי אך אינני רוצה להלאות בפרטים.

    האם ניתן לתבוע בגין לשון הרע/הוצאת דיבה או שאין סיכוי לכך?
    אולי בכלל תביעת נזיקין אפשרית עקב חוסר מקצועיות או רשלנות מקצועית?

    תודה מראש!

    • חוות דעת כבסיס לתביעת לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 08/11/2015 13:36

      אלון שלום רב,

      בפתח דברי אומר שניתן במקרים מסויימים להגיש תביעת לשון הרע בשל דברי דיבתיים חמורים ובלתי מבוססים שנכתבו בחוות דעת (שאינן משפטיות).

      עובדות המקרה לא ברורות לחלוטין ובכדי לתת תשובה מקיפה לשאלתך אדרש לקרוא את חוות הדעת שנכתבה בעניינך שרק אז ניתן יהיה לדעת האם הדברים שכתובים שם עולים כדי לשון הרע .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע