מה נדרש בכדי לגבש עילת תביעה על פי החוק ?

  • לשון הרע בהודעה פרטית בפייסבוק
    שירה | 04/11/2015 11:08

    אדם שלח הודעה פרטית בפייסבוק לאדם אחר בו הוא מכפיש אדם שלישי.

    הדבר נודע לאדם השלישי

    האדם השלישי רוצה לתבוע בתביעת לשון הרע-האם מתקיים כאן פגיעה ע"פ חוק לשון הרע??

    ואם לא-אז למה לא

    תודה מראש

    • מה נדרש בכדי לגבש עילת תביעה על פי החוק ?
      עו"ד בן קרפל | 04/11/2015 11:23

      שירה שלום רב,

      חוק איסור לשון הרע קובע 2 תנאים בכדי שתתגבש עילת תביעה לאדם על פי החוק.

      התנאי הראשון  - שתאמר לשון הרע , אשר האדם הסביר יפרש אותה כלשון הרע כלפי האדם שעליו נאמרה.

      התנאי השני - שאותה לשון הרע פורסמה.
      מרכיב הפרסום מתגבש כאשר הדברים נאמרו " לאדם אחד זולת הנפגע".

      אם ננתח את הסיטואציה שהעלית בצורה היבשה ביותר.
      האדם השלישי לפי הסיפור שלך הוא המוכפש  = הנפגע .
      במידה ואדם שלח הודעה דיבתית לאדם אחר בעניינו של המוכפש , אז הדברים " נאמרו לאדם אחד זולת הנפגע".

      משכך מרכיב הפרסום מתקיים פה.
      מה שצריך לבדוק זה האם הדברים שנכתבו באמת עולים כדי לשון הרע.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע