האם ניתן לתבוע חברה זרה בתביעה ייצוגית?

  • תביעה ייצוגית נגד חברה זרה
    יואל | 01/11/2015 11:14

    שלום וברכה,

    רכשתי מוצר של חברה זרה (שיש לה סניף מורשה בישראל) ומסתבר לי היום שחלק מתנאי השימוש שלו קובע שניתן ליישב מחלוקות באופן אישי בלבד, והמשתמש לא רשאי לקחת חלק בתביעה ייצוגית נגד החברה.
    בנוסף, תנאי השימוש קובעים שבכל תביעה נגדם יחולו דיני מדינה מסוימת באירופה.

    אני לא ממש קראתי את תנאי השימוש כשרכשתי את המוצר. הרי לא כל אחד קורא את התנאים לפרטי פרטים.

    האם ניתן לעקוף את הסעיפים המגבילים הללו בדרך כלשהי ובכל זאת להגיש תביעה ייצוגית על מעשה מקומם שהם עושים ושאני נפגע ממנו בארץ? אפשר למשל לטעון שלא נתתי הסכמה מפורשת להגבלות הנ"ל כשרכשתי את המוצר?

    תודה מראש

    • האם ניתן לתבוע חברה זרה בתביעה ייצוגית?
      עו"ד עמירם טפירו | 02/11/2015 16:50

      יואל,

      בקצרה (מאוד) הרי שהתשובה היא חיובית. יש לבחון את התניות ולטעון שכל התניות המגבילות את זכות הגישה לערכאות הינן בלתי חוקיות בלתי סבירות ואף בגדר תנאי מקפח בחוזה אחיד.

      בכל מקרה, מדובר בנושא מורכב. שמחייב התייעצות פרטנית מול עו"ד

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות