תביעת דיבה נגד סטנדאפיסט

  • תביעת דיבה נגד סטנדאפיסט
    אסף | 24/10/2015 04:50

    בין שיש לשבת ה 23-24.10.2015, הייתי אורח במופע הלילה של המועדון סטנדאפ פקטורי.סליחה מראש על השפה הבוטה.הסטנדאפיסט עמית חשאי הופיע אחרון באותה רצועה וירד עליי כל הערב, זה התחיל בכך שהוא אמר לי "מה אתה צוחק אתה נראה כמו ראש *ין" וכשניסיתי לענות לו הגיב שאני צריך לעבוד על הדיקציה שלי והמשיך לצחוק עליי כל הערב, קרא לי בן *ונה, על זה שאני יכול לקבל את ה*ין שלו, ושמעשה קונדס שעשיתי היה כנראה להרוס למישהו מחשבון (נאמר כי אני חובש משקפיים ככל הנראה).כשהוא פנה עליי עניתי לו חזרה בגידפוים אבל שמע רק את המילה *ונה, בכל מקרה על כל מה שהשבתי הוא השיב שוב באותם מילים. ניגשתי אליו פעם אחת  באמצע ההופעה אבל אפילו להגיד שיפסיק לא יצא לי מהפה מהטלטלה הנפשית שחוויתי.בנוסף הוא ראה שאני כועס אבל המשיך להציק לי בשאלות והתרכז בי.הוא גם קרא לאחד מאלו שאיתי בן זונה כי חישב טיפ ולא התרכז ב"מופע".הוא לא הציק גם לי וגם למישהו בעל מראה דומה, עם משקפיים, שאל כמה זמן חברה שלו שהייתה איתו ואם הוא עדיין מביא ביד ועל מה ובהמשך אמר שהוא מאונן על ילדים.  גם בסוף ההופעה ניגש אליי ואמר שהוא מתנצל ומקווה שאני לא אתאבד שזו אינה התנצלות. איני יודע מי זה אותו בחור.השאלה שלי היא האם זו עילה לתביעה כל שהיא?תודה,אסף.

    • תביעת דיבה נגד סטנדאפיסט
      עו"ד גיל קראוס | 27/10/2015 15:02

      צהריים טובים,

      כעיקרון, בתי המשפט מייחסים פחות משקל לדברים שנאמרו בבדיחות במהלך הופעה למשל, אך אם סטנדאפיסט עבר את הגבול הרי שאין לו הגנה מוחלטת.

      הדברים שאתה מתאר הם קשים ויכול להיות שבמקרה כמו שלך חריגות הדברים תאפשר לך לנקוט בהליכים כנגד הסטנדאפיסט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע