התנהלות של קומבינטור אפילו היא חוקית יכולה

  • יבוא מקביל
    אסף | 23/10/2015 13:31

    אני שואל כך -

    אני מעוניין למכור בחנות אינטרנטית מוצר שליבואן בארץ המחזיק חנויות יש הסכם בלעדיות עליו מול היצרן. המחשבה שלי היא לקנות את המוצר מחנות אינטרנטית בחו"ל ולנצל את פער התיווך הגבוה של היבואן בארץ על מנת למכור אותו כאן במחיר תחרותי. האם במקרה כזה אני חשוף לתביעה של היבואן? האם יש כאן בעיות אחרות שאני לא חושב עליהן?

    • התנהלות של קומבינטור אפילו היא חוקית יכולה
      ofer309 | 24/10/2015 05:41

      להצליח לזמן קצר בהמשך היבואן הרשמי יגיב ואתה עלול להינזק בלי שתרגיש

      • יבוא מקביל
        אסף | 24/10/2015 12:12

        כן, מה שאתה אומר עבר בראשי ואני חושב שאפשר לא להינזק כל עוד נשארים מתחת לרדאר של היבואן.

        תוכל לפרט לאילו נזקים אתה מתכוון?

        וגם - אני סקרן, האם ב"התנהלות של קומבינאטור" אתה רוצה בעצם לומר שיבוא מקביל הוא דבר בלתי ראוי ובלתי הגון?

        • אני סבור שנכון "ללכת לפי הספר" ורק במקומות בהם אין
          ofer309 | 24/10/2015 12:18

          יש מקום לעיגול פינות מילים אחרות עיגול פינות לא יכול להיות הדרך היחידה והעיקרית. כמוך אני משוכנע שככל שתישאר מתחת לרדאר של היבואן הרשמי הסבירות שתינזק נמוכה.
          הנסיון מלמד שרב היבואנים המקבילים בארץ ניזוקו בטווח הארוך. באיזה תחום היבוא המקביל ? מזון אלכוהול צעצועים הלבשה ? רכב ?  או תחום אחר. לתשובה יש חשיבות לגבי ההערכות.

          • יבוא מקביל
            אסף | 24/10/2015 12:50

            תודה רבה על התשובה.

            המחשבה היא לנצל פערים גדולים יחסית (אינני בטוח עדיין האם גדולים מספיק) בעלות של כלי נגינה בחנויות כאן בארץ ובחנויות אינטרנטיות בחו"ל.

            • כלי נגינה זה ענף שבו לא ניסו עדיין יבוא מקביל
              ofer309 | 24/10/2015 16:32

              המחשבה שלי היא נסה לקבל נציגויות רשמיות של כלי נגינה שאין להם יבואן בישראל (הערכתי שיש גם כאלה) ואז בחסות היותך יבואן רשמי של מותגים מסוימים תוכל להיות יבואן מקביל של מותגים קיימים. זה בתור התחלה.

              • תודה.  לת
                אסף | 24/10/2015 18:48