פרסום פסק דין בתקשורת

  • בהעדר פסק-דין, אז אפשר לפרסם את התביעה לתקשורת?
    בהעדר פסק-דין, אז אפשר לפ | 22/10/2015 01:00

    1)  פסק-דין (בעניין בין-היתר לשון-הרע) בעדר כתב-הגנה עקב התנגדות הנתבע לקבלת התביעה: מאפשר מבחינה חוקית לפרסם בתקשורת את האמור בכתב-התביעה על כל נספחיו? (כל מה שקיים בתיק) ? (הכוונה שהפרסום לא יהווה לשון הרע כנגדי)
     2)  ואם למשל:  אין עדיין פסק-דין, אז אפשר לפרסם מבחינה חוקית את האמור בכתב-התביעה לעיתונות ?  (הכוונה שהפרסום לא יהווה לשון הרע כנגדי)

    • פרסום פסק דין בתקשורת
      עו"ד גיל קראוס | 22/10/2015 14:50

      צהריים טובים,

      את פסק הדין וודאי אפשר לפרסם. פרסום מלא של כתב התביעה עשוי להעלות שאלות כאלו ואחרות, למרות שבעיקרון קיים חיסיון בפני תביעות לשון הרע על מסמכים שמוגשים לבית המשפט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • מעצם פרסום כתב-התביעה אז אני חשוף לתביעה כלשהיא?
        מעצם פרסום כתב-התביעה (וח | 22/10/2015 15:15

        רב תודות על תשובתך. אם יורשה לי לשאול: 1)  פסק-הדין הוא כללי מאחר ואין כתב-הגנה עקב התנגדות (פסיבית) של הנתבע לקבל את כתב-התביעה, לכן המשמעות היא: שכל האמור בכתה-התביעה שריר נכון וקיים. אז מדוע לדעתך עשויות להתעורר שאלות? ואם כן, איזה? ומה הסיכון?
         2)  לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך, ומאחר והתשובה קריטית למהלך, אשאל שוב: מעצם פרסום כתב-התביעה (וחומר נלווה בתיק) אז אני חשוף לתביעה כלשהיא ???

        • פרסום כתב תביעה באינטרנט
          עו"ד גיל קראוס | 25/10/2015 16:00

          צהריים טובים,

          מה שניסיתי להבהיר הוא שלגבי פסק הדין אין ספק שאין בעיה, לגבי כתב התביעה עצמו התשובה היא פחות חד משמעית ויש לבחון את הדברים לעומק, כולל הנכתב בכתב התביעה ונספחיו.

          יש אמנם פסיקה של בית משפט השלום שקבעה כי אדם שהעביר לעיתונאי לפרסום כתב תביעה שהגיש עדיין נמצא במסגרת החיסיון מפני תביעות לשון הרע על כתבי טענות, אך עדיין מדובר בפסיקה של בית משפט השלום שאיננה מחייבת.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע