פרסום תמונות בפייסבוק ולשון הרע

  • פרסום בפסייבוק
    אהרון | 04/10/2015 08:55

    מפרסמי עלי תמונות בפסייבוק שקריות אני עובד עירייה

    וצלמו אותי כמה וכמה פעמים יושב שותה קפה במסעדה אבל אם לא יודעים שאני בחופש מחלה כבר 5 חודשים נוסף הם גם חסמו אותי שאני לא יראה ולא יכול להגיב

    כול זה בשביל להכפיש את שמי ואת עובדי עירייה בכלל אין לי את שמם האמתי של הכותבים אני מתקנונן להגיש תלונה במשטרה האם חובת המשטרה למסור לי את שם הכותב ןפרטים שלו האם מנהל אתר בפייסבוק גם אחראי לכתבה

    האם יש עלי לתביעה להוצאה דיבה

    נוסף שלחתי להם את הטלפון שלי והודעתי להם שאני מגיש תלונה במשטרה  תודה

    • פרסום תמונות בפייסבוק ולשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 06/10/2015 15:56

      צהריים טובים,

      לא מובן משאלתך עד הסוף מדוע בפרסום התמונות יש משום לשון הרע. בנוסף, אם מדובר בתמונות שלא צורף אליהן מלל בהחלט יכול להיות שתתקבל הגנת אמת דיברתי שהרי אין מחלוקת כי אתה הוא זה שמצולם בתמונות ושלא מדובר בתמונות מזויפות.

      ניתן לפנות למשטרת ישראל אבל הסיכוי שיעשו שם משהו עם התלונה לא גבוה. גם בבית משפט אזרחי קיימת בעיה ללא ידיעת זהות המפרסמים שכן בתי המשפט נותנים צו לחשיפת כתובת IP רק במקרים נדירים וקיצוניים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע