כינוי פדופיל בפורום האם לשון הרע ?

  • יש מקום לתביעת לשון הרע בגין הודעה בפורום?
    ויקטור | 03/10/2015 19:43

    אני פעיל מאוד זה מספר שנים בפורום העוסק בענייני מחשוב. לאחרונה, אחד המשתמשים האחרים שאל על גבי דיון פומבי האם יש דרך להכנס למשתמשים (users) של ילדיו במחשב הביתי שלו, המוגנים על ידי סיסמה, כדי לבלוש אחרי פעילותם באינטרנט. עניתי לו שזו פגיעה בפרטיותם של ילדיו, והוא, בתגובה, כתב שאני בטח פדופיל שמעוניין שהורים לא ידעו מה אני עושה עם ילדיהם ברשת.

    באתר המדובר יש אלפי ואולי אף עשרות אלפי משתמשים, ואני בטוח שלפחות כמה מאות מהם מכירים אותי. אינני מופיע באתר בשמי ואין בו כל פרטים המזהים אותי, פרט לשם המשתמש שכמובן מוכר רק באותו אתר.

    בהנחה שאוכל לשכנע את מפעילי האתר לחשוף את כתובת הIP של אותו משתמש בכדי שאוכל לזהותו, האם יש לי עילה חוקית לתביעת לשון הרע?

    • כינוי פדופיל בפורום האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 04/10/2015 13:58

      ויקטור שלום רב,

      ראשית הכינוי פדופיל , יכול להקים עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע , אין ספק כי בעניינך גם נעשה פרסום רחב וממוקד.

      הנקודות היותר בעיתיות שעולות משאלתך הן :

      1. כיצד תוכל להוכיח שהמשתמשים שנחשפו לדברים ידעו שאתה הוא האדם שעומד מאחורי ה - USER ?

      2. ישנה הלכה שלא מאפשרת יותר חשיפת פרטי IP של גולש אנונימי בפורום , אלא במקרים נדירים ביותר שיש בהם סכנה וגוון פלילי.

      בהצלחה,

      בן קרפל, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע