עבירה על חוק העסקת בני נוער

  • עבירה על החוק-העסקת בני נוער
    דניאל לוי | 26/09/2015 11:50

    בסניפי בורגראנץ' נתב"ג, מועסקים בני נוער רבים שעוד לא מלאו להם 18 כיותר מ10 שעות עבודה ביממה, עובדים בחגים, ערבי חגים, שבתות ואף לילות.
    עובדים אלו עובדים כיותר מ8 שעות ביום וגם צריכים להתחנן להפסקה במהלך המשמרת שלהם. כאשר אין מספיק עובגי לילה, העובדים הקטינים רשאיים לעבוד לילה במקומם, ומבטיחים להם על כך הלאה בשכר.
    בנוסף ילדים שרק עלו לכיתה י' ועדיין לא בני 16 עובדים בערבי החג 11 שעות (מהשעה 11 בבוקר-23:00.) כאשר עובד מסוים מבקש לעבוד 8 שעות בלבד ולסיים את המשמרת שלו כי (יש לו שיעורי בית,צריך להתכונן למבחן, לא רוצה לעבוד יותר מ8 שעות) רוב הפעמים כשאין עובדים לא מאשרים לו . בנוסף בימים בהם אין תחבןרה ציבורית הוא אינו זכאי להסעה חזרה לביתו. מכיוון שההסעה היחידה היא 23:30, לכן הוא מוכרח להישאר ולעבוד מעבר לשעות העבודה המותרות לו. כך זה קורה בסניפי בורגראנץ' נתב"ג כבר יותר משנה. ואף אחד לא פותח את פיו,מספר, משתף,הורי הילדים האחרים לא מתערבים ולמנהלים לא אכפת. והעובדים? מפחדים שיפטרו אותם. אשמח אם ייעשה משהו בנדון ומנהלים אלו יזומנו לשיחה,אזהרה. בתודה רבה, אב אחד הילדים.

    מצורף מ'ס טלפון של אחראי המשמרות בסניפים: ***************

    • עבירה על חוק העסקת בני נוער
      עו"ד עמירם טפירו | 05/10/2015 09:25

      דניאל שלום,

      אני ממליץ לך לשטוח את פנייתך בפורום דיני עבודה.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות