אם התלוננה מול ממונה מכוח דין ולא שיקרה

  • האם יש לי סיבה לדאגה?
    שדה .א. | 20/09/2015 16:26

    שלום רב.
    היה לי עימות ממושך עם נציג בכיר בחברה כלשהי.
    בשלב מסויים בעימות, הנציג התקשר ואמר שירצח אותי, השיחה לא היתה מוקלטת.
    פניתי לחברה בה הוא עובד, ולאחר שיחות ותכתובות ארוכות עם מנכל החברה, ואנספור שיחות, פיצו אותי והחליטו לפטר את העובד העבריין.
    יש  לציין כי מעולם לא פגשתי בעובד למעט שיחות טלפון ,שבאחת מהם נהג כלפיי באלימות מילולית ומאיימת.
    אין לו עבר פלילי והתברר שהוא עובד בחברה כ-12 שנה ובצורה מפליאה התברר שהיה עובד מצטיין מס' פעמים.
    לפני שהמקרה קרה,הוא קיבל אות הצטיינות מהחברה ,אני רציתי שהוא יילך הביתה ולא ייפגע באיש.
    אני קיבלתי תביעה על כך שגרמתי לפיטוריו,על לשון הרע והוצאת דיבה, בנוסף על אובדן יכולת השתכרות ואובדן מקום עבודה.
    לא פניתי למשטרה לאחר האיום וסמכתי על החברה .
    יש לציין כי תבעתי אדם בעבר על תלונה זהה והשופטת הבת... פסקה נגדי,גם זה צויין בתביעה דאני כאילו סדרתי.
    עד כמה המצב בבעיה והאם אני חשוף להפסד?
    כאמור,זאת מילה שלי כנגדו.
    הוא פוטר לפני 3 שנים.

    • אם התלוננה מול ממונה מכוח דין ולא שיקרה
      לא עו"ד | 21/09/2015 10:20

      אם התלוננה מול ממונה מכוח דין ולא שיקרתה או הגזמתה בתלונה.
      אין לך במה לדאוג.

      אחת הגנות בלשון הרע זה כאשר זה מול ממונה מכוח דין וזה כל עוד זה מוגש בתום לב וזה אומר שאמרתה אמת וכונתיך היו לטובה.

      • לא הבנתי מילה
        שדה .א. | 21/09/2015 13:00

        אשמח לחוות דעת מעו"ד.
        תודה

        • ממה שקראתי לא עברתה עבירה
          לא עו"ד | 22/09/2015 12:10

          מותר להגיש תלונות לגרום שיש בו ענין בקבלת תלונות.
          במקרה שלך ממונה על פקודו בעבודה.

          אך זה לא אומר שמותר לך לפרסם לעוד אנשים.

          • האם הגשת תלונה מותרת על פי חוק איסור לשון הרע
            עו"ד בן קרפל | 24/09/2015 10:03

            שלום רב,

            המוחקק צפה את הסיטואציה בה אתה נמצא כרגע ובמיוחד בשביל זה חוקק סע' 15(8) לחוק איסור לשון הרע , המדבר על סיטואציה בה "אדם הגיש תלונה על ה"נפגע" לממונה עליו ".

            עיקר הסיטואציות הנכנסות לסעיף זה הן תלונות שמוגשות במשטרה על אדם אחר ואז אותו אדם תובע בשל הגשת תלונת שווא.

            כך שעל פניו יכולה לעמוד לך הגנה טובה לפי סעיף זה כמו גם הגנות נוספות.

            מה שחשוב לזכור זה שההגנות לפי סע' 15 לחוק איסור לשון הרע , אינן הגנות מוחלטות כלומר הגנה זו מסויגת ולא תמיד תעמוד לזה שמבקש להשתמש בה.

            בכל מקרה מצבך מעט מסובך יותר ואתה בהחלט עומד בפני חשיפה לתשלום פיצויים משכך אמליץ לך בחום להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום.

            בהצלחה,
            בן קרפל, עו"ד
            מנהל פורום לשון הרע