לשון הרע בסכסוכי שכנים

  • לשון הרע
    אמנון | 19/09/2015 20:51

    אנו גרים בבניין של 8 דירות שאחת מבעלי הדירות עו"ד והוא מנצל את תפקידו כדי להכפיש את שמה של משפחתי בכל דרך אפשרית. בהתחלה אשתו התנדבה לכהן כחברת ועד בית ועכשיו הוא במקומה. בגלל שאין לי אמון בהתנהלות הועד נמנעתי מלשלם עד שאקבל שרותים בסיסים של תאורה בבניין. לאחר התערבות של תרבות הדיור שילמתי ב-1.7.15 לחבר ועד את החוב של דמי הועד במזומן. חבר הועד שהינו גזבר הועד ביקש קבלה מאשתו של העו"ד והיא לא הסכימה עד שהכסף יופקד בחשבון הועד. מאחר והוא לא האמין לה שמר את הכסף אצלו בלי להפקידו. בישיבת הועד ביצעו החלפה של אותו חבר ועד. העו"ד דרש מאיתנו להביא ממנו את הכסף. סירבתי זה לא מתפקידי להיכנס לסכסוכים בניהם. ב- 3.8.15 הכסף הופקד בחשבון ע"י חבר הועד שהוחלף ועדין מנהל את חשבון הבנק. עד היום לא קיבלתי קבלה ועוד ב- 27.8.15 קיבלתי מכתב שדורש ממני לשלם את הכסף לועד ולא יתבעו אותי עם העתק לכל שאר הדיירים.כמו כן, עד היום דיירים  בבניין פונים אלי בטענה שלא שילמתי כי זה מה שדואגים להשמיע להם ולהשמיץ את שמי ובני משפחתי בפניהם. ברצוני לדעת האם אני יכול לתבוע על הכפשת שם והוצאת דיבה?

    • לשון הרע בסכסוכי שכנים
      עו"ד בן קרפל | 20/09/2015 13:34

      אמנון שלום רב,

      שליחת מכתב בתפוצה רחבה ובה מועלות טענות עובדתיות בלתי נכונות,  נכנס להגדרת סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע ומשכך בהחלט מהווה עילה לתביעה .

      כמובן שיש לבחון את העובדות בצורה מעמיקה, אך על פניו מדובר בסכסוך קלאסי בבית משותף שיכול להקים עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע