תלונת שווא במשטרה

  • מה דינה של תלונת שווא במשטרה
    עזרא שוורץ | 20/08/2015 13:53

    מקרה שאירע לנכדתי: היא ישבה לתומה וקראה ספר ברחבה מרוצפת, שמתחת למדרגות דירתה, רחבה ששכן בדירת הקרקע מנסה לתפוס עליה חזקה ושהוא ריצף אותה. באה אשת אותו שכן וצווחה עליה שתזוז, שכן היא מפריעה לה לעבור-דבר שלא היה ולא נברא ויש לה הקלטה שבה אחיה, נכדי, אומר "את רואה, הצלחת לעבור". פעולת הגמול לא אחרה לבוא: שישה ימים יחר כך זומנה נכדתי למשרד החקירות במשטרת עירנו ולמרבה הפתעתה היא גלתה שהיא מואשמת לא פחות ולא יותר מאשר "תקיפה" שביצעה בשכנה. בחלוף הזמן נסגרה התלונה מחוסר אשמה.
    שאלתי/שאלתה: האם מצג שווא שכזה בפני המשטרה וכל מסכת המתח והסבל עד לסגירת התיק כלולים בקטגוריה של "לשון הרע" וניתן לתבוע את המעליל בגינם ?

    • תלונת שווא במשטרה
      עו"ד בן קרפל | 23/08/2015 14:16

      עזרא שלום רב,

      תשובתי לשאלתך היא כמעט חד משמעית, במידה והוגשה כנגד נכדתך תלונת שווא אשר אין בה דבר והיא נסגרה בעילה של "חוסר אשמה", בהחלט עומדת לנכדתך עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע.

      אין ספק שהאשמה שקרית בתקיפה, דרך ההשפלה בהגעה לתחנת המשטרה לחקירה מקיימים את היסודות הנדרשים לפי חוק איסור לשון הרע לצורך הגשת תביעה.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.