עדות שקר בבית משפט האם לשון הרע ?

  • תביעת לשון הרע על עדות שקר בבית משפט
    אייל | 19/08/2015 09:38

    אני יודע שיש חסינות על דברים הנאמרים בבתי משפט.
    יחד עם זאת גם כאשר מגישים תלונה לרשויות אסור לשקר שאחרת זה נחשב עבירה לפי חוק איסור לשון הרע.

    יחד עם זאת לצערי גם בבית משפט אנשים משקרים למרות שבית משפט זה מקום שצריך להיות עם אמת צרופה.

    עורך דין שמשקר יכול לעמוד לדין משמעתי.
    אך האם משהו משקר בבית משפט בעובדה מהותית שיש בה לשון הרע - האם הוא צפוי להיות מחוייב לפי חוק איסור לשון הרע.

    מה דעתכם? האם אפשר לנקוט בהליכים משפטים אזרחיים ופלילים לפי חוק איסור לשון הרע כלפי מעידים שקר בבתי משפט?

    • עדות שקר בבית משפט האם לשון הרע ?
      בן קרפל, עו"ד | 19/08/2015 15:32

      אייל שלום רב,

      אתה מעלה שאלה שהפסיקה דנה בה רבות בדרך כזו או אחרת, הדבר הגיע עד לבית המשפט העליון שקבע באופן חד משמעי שדברים שנאמרים במהלך ההליך המשפטי (הדבר אף הורחב לדברים שקשורים להליך המשפטי ולאו דווקא נאמרים בתוך כותלי בית המשפט כמו מכתבים תצהירים ועוד) עליהם יש הגנה מוחלטת מתוקף סעיף ההגנות המוחלטות שבחוק איסור לשון הרע ( סע' 13) והסעיף הרלוונטי לענייננו הוא סע' 13(5).

      במידה ומעידים עדות שקר זה עניין אחר לגמרי וההתנהלות כנגד מעיד עדות השקר לא נעשית בעזרת חוק איסור לשון הרע .

      בהצלחה,
      בן קרפל,עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • אבל שקר בבית משפט אין לעודד
        אייל | 19/08/2015 17:36

        קל וחומר שמודבר בעובדות מהותיות.
        האם שקר בעובדה מהותית החיסיון יחול עליו?
        כאשר מדובר בתלונות לרשויות אין חיסיון כאשר משקרים בעובדה מהותית אם איני טועה.
        האם בית משפט התיר במפורש עדות שקר או שחלקה שקרית חסינה מתביעת לשון הרע?

        • המשך תשובה
          עו"ד בן קרפל | 23/08/2015 14:12

          אייל שלום ,

          כמובן ששקרים אין לעודד.
          יש הבדל בין עדויות שמובאות במהלך ההליך המשפטי.
          לבין הגשת תלונת שווא שקרית טרם פתיחת ההליך המשפטי.

          כל הדברים שמובאים במהלך ההליך המשפטי מרגע שנפתח מוגנים על פי סע' 13 שגם נקרא " סע' ההגנות המוחלטות" שבחוק איסור לשון הרע.

          במידה ומוגשת תלונת שווא ובה שקרים עובדתיים המציגים את האדם עליו הוגשה התלונה באור שלילי ומשפיל בהחלט יכולה לקום לאותו אדם עילת תביעה כנגד מגיש התלונה לפי חוק איסור לשון הרע.

          מעולם לא נכתב כי, בית המשפט התיר עדות שקר, נכתב כי לא ניתן לתבוע בשל דברי לשון הרע שנאמרו במהלך הליך משפטי.

          במידה ואדם העיד עדות שקר כפי שכבר נכתב הטיפול הוא לא באמצעות חוק איסור לשון הרע.

          בהצלחה,
          בן קרפל,עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          • לא סביר שאדם יכול לשקר בעובדה מהותית בעדות שקר
            מ | 23/08/2015 22:19

            לא סביר שאדם יכול לשקר בעובדה מהותית בעדות שקר
            וזה יקבל הגנה.

            אני סבור שזה לא נכון ואין לעודד אדם שבאופן ברור מעיד שקר בעובדות מהותיות ולא מדובר בטעות