הגשת תלונת שווא

  • האם מדובר לשון הרע? האם אפשר להרשיע בפלילים?
    רועי חיית | 12/08/2015 21:41

    האם מדובר לשון הרע? האם אפשר להרשיע בפלילים?

    יש לי סכסוך אם אדם מסויים

    בעת פגישה אקראית עם אדם מסויים, אותו אדם פנה למשטרה ואמר שאיימתי עליו בעקיפין בהתנהגות(לא היה ולא נברא), אותו אדם אמר זרקתי לו משפטי איום והוא מצידו אמר לי "תתרחק ממני" אחרי שלטענתו פניתי אליו בצורה מאיימת.

    1 - מעולם לא איימתי עליו בעקיפין או בהתנהגות.
    2 - לא פניתי אליו בצורה מאיימת בכל דרך שהיא.
    3- עובדתית אותו אדם מעולם לא אמר לי "תתרחק ממני" וזה שקר ביודעין, לדעתי מדובר בלשון הרע שבעקיפין מנסה לפגוע לי בשם כאילו התכוונתי להטריד עד כדי כך שהוא אמר לי "תתרחק ממני"

    אני לא התקרבי אליו ולא היה עניין להתקרב אליו והוא מעולם לא אמר לי "תתרחק ממני"

    האם המשפט הזה מהווה לשון הרע במישרין או עקיפין?
    האם זה שקר ביודעין בגינו ניתן לתבוע על לשון הרע?
    האם זה שקר ביודעין בגינה אני יכול להרשיע על ידי קובלנה פלילית?

    אני שוקל להגיש נגדו קובלנה פלילית ולהרשיע אותו בפלילים.

    • הגשת תלונת שווא
      בן קרפל, עו"ד | 19/08/2015 15:28

      רועי שלום רב,

      הגשת תלונת שווא במשטרה יכולה להקים עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע .

      חשוב לבדוק האם התיק שנפתח כנגדך במשטרה נסגר ובאיזו עילת סגירה .

      חשוב לוודא שעילת סגירת התיק במשטרה תהיה "חוסר אשמה" ולא  לדוג " חוסר עניין לציבור".

      במצב דברים כזה ניתן להגיש תביעה כנגד אותו מעוול שהגיש כנגדך תלונת שווא.

      כתבת שאתה שוקל הגשת קובלנה פלילית, תשובתי נכונה גם במידה ותבחר ללכת בדרך הקובלנה הפלילית וגם במידה ותבחר לתבוע בשל העוולה האזרחית.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • אתה יכול להתייחס למקרה שלי?
        רועי | 19/08/2015 17:37

        האם שקר בעובדה משנית ולא מהותית יכולה להקים עילה לקובלנה פלילית? על שקר במפגיע?

        אנא התחייס למקרה שלי פרטני.