פרסום פוסט ביקורת בפייסבוק

  • "לשון הרע" בפייסבוק
    מ | 02/08/2015 16:45

    שלום רב,

    הייתה לנו התנהלות מאוד לא טובה מול הגן הפרטי שהילדה נמצאת בו (לעתים חסר צוות מקצועי, הסייעות מתחלפות פעם בחודש, בעלת הגן גסת רוח וכו). בשבוע שעבר ביקשנו לקיים שיחה עם הגננת כתנאי להמשיך שם עוד שנה והתשובה שקיבלנו זה "עופו מכאן עכשיו" ושני צ'קים - על ספטמבר והקייטנה באוגוסט לתוך הפרצוף. חצי שעה אחרי הסצנה בעלת הגן חזרה בה ואמרה שאחרי ההתייעצות עם העו"ד שלה הילדה יכולה להמשיך לבינתיים. באותו יום העלתי פוסט בפייסבוק בקבוצה סגורה יחסית אם תיאור מקרה והתלבתות האם להוציא את הילדה מייד או לתת לה לגמור את הקיץ. בלי להזכיר את שם הגן. היו כמה שפנו אלי בפרטי וכן נתתי להם אותו. מישהו מהקבוצה דאג להדפיס את הפוסט ולהעביר אותו לבעלת הגן. בתגובה קיבלנו ילדה מחוץ לגדר ומכתב מעו"ד שלה על תביע בגין לשון הרע. מה עושים?

    • פרסום פוסט ביקורת בפייסבוק
      עו"ד בן קרפל | 05/08/2015 14:44

      מ שלום רב,

      ראשית חוק איסור לשון הרע לא נחקק במטרה לפגוע בחופש הביטוי ומה לעשות שהיום בעידן המרשתת אשר הפכה זה מכבר לכיכר העיר החדשה, שם אנשים משמיעים את דעתם  לטוב ולרע.

      כמובן שישנה דרך להביע דעה ולהעלות תהיות, רצוי להימנע מקביעות עובדתיות שניתן לחלוק עליהן רצוי להימנע משמות גנאי אשר יכולים להשפיל אדם, רצוי להימנע מקביעות שיכולות לפגוע לאדם בפרנסתו, אך ביקורת עניינית אשר מגובה בראיות ואשר יכולה לתרום לציבור הרחב ניתן ואף רצוי לפרסם, כמובן כאשר הדברים נכתבים בזהירות תוך שמירה על כבודו של אדם ו/או כל גוף עליו נכתבת הביקורת או לשיטתך התהיות / ההתלבטות.

      מכאן שכדי להעריך את עניינך יש לקרוא במדויק את אשר כתבת שאז ניתן יהיה לתת תשובה מקצועית יותר האם הפוסט שפירסמת הוא דיבתי.

      בעניין מכתב ההתראה הייתי ממליץ כן להגיב למכתב ולהתייחס עניינית לדברים המועלים בו ולהיעזר במידת האפשר באיש מקצוע בניסוח התשובה .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • שאלה
        צ | 18/08/2015 08:44

        ציינת ש"ראוי להימנע מקביעות עובדתיות שניתן לחלוק עליהן", אבל האם דווקא לא כדאי להיצמד לעובדות?

        "ביום א' הייתה סייעת אחת, שבוע לאחר מכן הייתה סייעת אחרת".
        "ביקשנו לקיים שיחה עם הגננת, אך היא השליכה את הצ'קים בפרצופנו".