ביקורת על סדנת אפייה ובישול

  • האם בוצע לשון הרע ?
    סער אהרוני | 25/07/2015 17:04

    שלום רב, שמי סער אהרוני בלוגר בעיתון קול השרון וגם מנהל קבוצת אוכל ומץכונים בפייסבוק .בתור אחד שכזה אני נותן במה ומפרגן ברמה יומית לאופים,בלוגרים ובשלנים ביתיים על היצירות שהם מעלים. בנוסף אני מפרסם בחינם אופים ביתיים ועסקים קטנים שמוכרים את מרכולתם,כדי לתת להם רוח גבית .יש נושא אחד שאני אנטי  לגביו והוא סדנאות האפיה והבישול בתשלום,מידע שנמצא ברשת בצורה חינמית נמכר במסגרת סדנאות בהון תועפוץ. מתוך חוש  הצדק,וובגלל מעמדי אני מרגיש צורך להעמיק את האג'נדה  ומבסגרת זאת נלחם בצורה עדינה ותרבותית בסדנאות הללו.בשבת האחרונה היה לי איזה שהוא מיקרה שלדעתי טעיתי בתנהלות ומקווה שתיקנתי בזמן .קולגה כשרונית שאני תמיד מחמיא לו ומפרגן,החליט להותיא סדנא. למרות שאני מפרגן לו בפומבי וגם באופן פרטי ונעזר בו  לפעמים יחד עם זאת הלכתי נגדו במיקרה הזה ,שיתפתי תמונה של עוגה שלו מהסדנא ורשמתי שזה ממש גזל ללכת לסדנאות בתשלום כשכל המידע נימצא ברשת בחינם ,ורשמתי  שאני מזועזע,אך גם רשמתי שהבחור כשרוני מאוד ואני מעריך אותו מאוד.לאחר כרגע שעה ירד לי האסימון והעדפתי להפנות את הזעם שלי לבלוג שלי,ולכן מחקתי את השיתוף שלי  ,אך הבחור הספיק לראות ולקלוט .ביקשתי מימנו סליחה במיקרה  הזה ואמרתי שאני מעריך אותו אבל נגד סדנאות ואמרתי את דעתי האישית בלבד,לא נגדו אישית אלא נגד הסדנאות.המשפט הראשון  שלו  " תכין הרבה כסף לתביעה " קצת הביך אותי . בסוף הסתבר לי שזה בן אדם עם פתיל קתצר  שנוהג לנבל את הפה  משתמשים אחרים בפומבי ולהסית ודאגו לשלוח לי צילומי מסך . מה עושים ? האם בזה שתיקנתי ומחקתי לאחר רבע שעה וביקשתי את סליחתו?הוא לא מתחרה שלי,אני לא מעביר סדנאות,אני שכיר,ולא מהאיזור שלולכן אין לי אינטרנט לפגוע בשמו. להיפך,היללתי ו מהלל את שמו ואת כשרונו בפומבי.האם יש לו עילה לתבוע ? איך אפשר להתגונן מולו  במידה ויחליט לתבוע ?

    • ביקורת על סדנת אפייה ובישול
      עופר בן אברהם | 26/07/2015 10:05

      חוק איסור לשון הרע מתיר, בין היתר, ביקורת בתום לב על פעולה שעשה הנפגע בפומבי, "ובמידה שהדבר כרוך בביקורת כזאת - הבעת דעה על אופיו, עברו, מעשיו או דעותיו של הנפגע במידה שהם נתגלו באותה יצירה או פעולה" (סעיף 15(6) לחוק איסור לשון הרע).
      על כן להערכתי, לפי תיאורך, אין שום עילת תביעה נגדך, ואתה יכול להירגע.