קללות בהודעה פרטית בפייסבוק

  • קללות- חייבת עזרה בדחיפות
    אחת | 24/07/2015 14:27

    הי,

     יש לי חברה שעל הקיר שלה בפייסבוק מישהי קראה לה זונה ואותה חברה עשתה לה לייק...

     לאחרונה התפתח ריב זה בנושא מיני היא עברה גברים ו השוויצה ששוכבת והייתה משפילה אותי על בתוליי ליד אחרים   היא נדחפה אליי הביתה כשהזמינה שתי נערוות לווי לחבר שלה  כי צריכה לפנות את המיטה.. הסתבר שחברה השניה שלו הזמינה אותן אותי זה הגעיל ומאז אני לא אוהבת אותה בייחוד כשמשפילה אותי ליד זרים שאני בתולה.. אגב היא בת בית אצלנו תמיד בורחת לאמצא שלה מהקראוון בו הם חיים בשל בעיות.

    ביני ובין החברה נוצר קרע ויצא שכתבתי הודעה בפרטי בפייס לאחותה וקראתי לה שרמוטה יש תחתון של גבר שלא עברה מה חשבת שעשתה עם החברים שלה ולמה היו לה כל כך הרבה אולי בגלל שמוצצת נראה לך הגיוני שבחורה יכולה להחליף כל הרבה  תמיד מתנאשתאני ציק צק מוצאת חבר"

     האם זה לשון הרע??? איימה עליי שהתוצאה תהיה קשה. הזמינה משטרה ולא פתחתי את הדלת...

     האם אסור לי לספר על הנערות ליווי?

    איפה חופש הדיבור והדמוקרטיה?- מצד אחד דברים אלו ידועים לכל והיא גם משוויצה מצד שני יש את המילה שרמוטה שאומנם קללה אבל כולם משתמשים בה..

     עכשיו אני רוצה לספר לאמא שלה אבל פוחדת מלשון הרע.. האם  עשיתי משהו פלילי?

    • קללות בהודעה פרטית בפייסבוק
      עו"ד גיל קראוס | 28/07/2015 15:55

      צהריים טובים,

      על פניו המילים שכתבת יכולות להוות עילה לתביעה בגין לשון הרע וגם יסוד הפרסום לכאורה התקיים כי מישהו נוסף חוץ מהנפגעת עצמה היה חשוף לדברים (אחותה).

      במידה ומדובר בדברים נכונים, אז תוכלי להתגונן בהגנת אמת דיברתי בתביעת לשון הרע ככל שתוגש ולהוכיח כי הדברים נכונים או לחלופין בהגנה של הבעת דעה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

    • קללות המילה שרמוטה
      אחת | 28/07/2015 19:30

       אז בעצם המילה שרמוטה בפני עצמה זה לא לשון הרע כי זו מילה שמשתמשים בה?

      כל השאר נכון רק כתבתי ששוכבת עם חברים שלה + הסיפור עם הנערות ליווי...

       עכשיו ממש בא לי להתנקם בה ולספר לכל העולם על נערות הליווי  מותר לי?

      יש לציין שעוד לפני המשטרה ניסיתי לעצור את זה עם אחותה ואח"כ גם ביקשתי ממנה סליחה אבל היא רצתה לדפוק אותי וכל זה אחרי כל מהשעשינו בשבילה , הייתה בת בית ה מנוולת..

       אני חייבת לדעת אם מותר לי לספר את הסיפור בלי קללות?.

      בעצם זה לא משהו שהיא עשתה זה החבר שלה ששכב עם כמה בחורות כולל אותה.

      • קללות בהודעה בפייסבוק
        עו"ד גיל קראוס | 29/07/2015 15:08

        צהריים טובים,

        גם שימוש בקללה יכול במקרים מסוימים להוות בסיס לתביעת לשון הרע.

        הייתי נמנע מללכת ולהפיץ דברים עקב החשש של תביעת לשון הרע.

        בכבוד רב,

        גיל קראוס, עו"ד

        מנהל פורום לשון הרע