האם אני יכול להתמחות במקום עבודתי הנוכחי?

  • התמחות במקום העבודה - אל מול סייג מאמן בכלל 5
    איצקו | 22/07/2015 12:46

    שלום,
    הינני מסיים כעת את לימודי המשפטים ועתיד לצאת להתמחות במשפטים.
    אני עובד כשכיר בחברת נדלן ציבורית עוד בטרם התחלתי את לימודי המשפטים.
    בתוך החברה קיימת מחלקה משפטית אליה יועדתי לעבור לאחר סיום לימודי המשפטים ויציאתי להתמחות.
    האם היותי כשכיר בחברה עוד בטרם התחלתי את ההתמחות מהווה הפרה של כלל 5 ולא מאפשר ליועץ המשפטי בחברה לאמן אותי?
    הרי שהיועץ המשפטי בחברה הוא שכיר בדיוק כמו כל עובדי החברה.
    האם קיימת הפרה או שאני יכול להתחיל את ההתמחות במקום עבודתי?
    כל זאת בהנחה שהיועץ המשפטי עונה על דרישות מאמן בחוק לשכת עורכי הדין והוא קיבל רשיון לאמן.

    כלל 5- "עורך דין העובד כשכיר לא מורשה לאמן מתמחה שהיה שכיר של אותו מעביד לפני תחילת ההתמחות"

    • האם אני יכול להתמחות במקום עבודתי הנוכחי?

      אין כאן עניין של הפרה, יש כאן עניין של גילוי נאות והיתר.

      עליך לציין בבקשה לרישום התמחות שהנך מבקש להתמחות במקום עבודתך הנוכחי.

      פנה ללשכה עוד טרם הגשת הבקשה על מנת לבדוק את סיכוייך לקבל היתר להתמחות במחלקה המשפטית של מקום עבודתך.