לשון הרע של מעביד קודם

  • לשון הרע מקצועי
    איש מקצוע | 21/07/2015 23:05

    שלום. איש מקצוע שבחר לסיים עבודה אצל מעסיקו ולפנות לדרך עצמאית מגלה מלקוחותיו שמעסיקו הקודם "מלכלך" עליו אישית ומקצועית בפני לקוחות ואנשי צוות המועסקים אצלו עדיין. בהנחה ויש מי שמוכן להעיד על דברים שאמר בפניו המעסיק, האם העובדה שמדובר בעדות שמועה, יש בה כדי לפגום בעילת התביעה? האם תצהירי לקוחות מספיקים כראיה ללשון הרע מצד המעסיק? תודה רבה.

    • לשון הרע של מעביד קודם
      עו"ד גיל קראוס | 22/07/2015 15:35

      צהריים טובים,

      על פניו הדברים מספיקים לצורך הוכחת לשון הרע, שכן הדרישה במסגרת יסוד הפרסום היא שאדם אחד שמע זאת חוץ מהנפגע עצמו.

      חלק גדול מתיקי לשון הרע מתבססים על עדים ששמעו את הדברים באוזניהם.

      תצהירי לקוחות עשויים להספיק, כמובן יש לבדוק כל מקרה לגופו.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע