דוא"ל דיבתי האם ניתן להגיש תביעה?

  • הודעת לשון הרע בתפוצה רחבה
    צבי | 17/07/2015 23:59

    יש לי דין ודברים עם רשות מקומית בעניין ארנונה .מנהל המיסים דחה בקשתי להנחה בשנת 2015 . בעבר כל ההנחות אושרו . בשנת 2015 הוא מבקש מסמך שאינו רלוונטי לדעתי .פניתי לגורמים רבים .רשות ציבורית ,נציבות תלונות הציבור ועוד .מנהל המיסים קצה נפשו ורשם לי כי צר לו שאני פונה למחוזות אחרים ע"מ להשיג דבר לא בדרך הישר. כמו כן, אני מנסה להטיל אימה ולחץ על גורמים רבים .הודעתו נשלחה במייל בתפוצה מאוד רחבה. בקשתי להתנצלות נדחתה על הסף  .האם עסקינן בהוצאת דיבה ?לשון הרע?

    • דוא"ל דיבתי האם ניתן להגיש תביעה?
      עו"ד בן קרפל | 20/07/2015 10:53

      צבי שלום רב,

      בכדי שתתגבש עילת תביעה על פי חוק איסור לשון הרע התובע צריך להראות שני דברים :

      1. שנאמרו דברי לשון הרע.
      2. שהתבצע פרסום.

      אך הסיפור לא מסתיים פה מכיוון וחוק איסור לשון הרע מעניק שלל הגנות לנתבעים, כמו הגנות אמת בפרסום והגנות תום הלב, דרך המלך טרם הגשת תביעה היא לבדוק האם קמה לנתבע אחת או יותר מן ההגנות הקיימות בחוק.

      הרבה מן ההגנות הללו הורחבו בפסיקה במהלך השנים, בגלל זה הייתי בודק היטב האם מדובר במקרה בו אין כל קשר בין הדברים שהופצו במייל לבין המציאות שאז בהחלט ניתן להתקדם לעבר תביעה.

      בברכה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע