שיקולים בגזר הדין והמלצת שרות המבחן

  • גידול והחזקה
    בן | 04/07/2015 18:56

    יש לי כמה שאלות ואנסה לספר את הסיפור כפי שהוא
    שהיתי בן 18 נעצרתי על סחר בכמות קטנה של גראס ובגלל זלזול במערכת ישבתי 4 חודש מתוכם ניקו שליש. מאז עד לפני שנתיים אני ללא עבר פלילי.
    לפני שנתיים עצרו אותי על גידול 3 עציצים  היתי עצור 4 ימים שיתפתי פעולה והאשמתי את עצמי. הוגש כתב אישום  ורק לפני חצי שנה התחלתי קצינת מבחן שסיכמנו שאני הולך למרכז להתמכרויות באזור מגורי ושם נותן שתן  ושיחות פרטיות וקבוצתיות. אני נותן שתן נקי כל התקופה.לפני 3 חודש עצרו אותי שוב כי הזמנתי זרעים אז הגיע משטרה עי משטרת הגבולות כנראה . בחיפוש בדירתי מצאו  מלבד חבילת הזרעים שהזמנתי חבילת זרעים בשלב הנבטה ו 150 גרם שכבר הצלחתי להפיק מגידול אחר.
    עצרו אותי באותו הבוקר ובצהרים כבר היתי בבית בלי תנאים מגבילים. אציין שאני עצמאי 10 שנים מתפרנס בכבוד עובד כל הזמן למדתי גם כמה קורסים בשנים האחרונות דבר שהבאתי תעודות לקצינת המבחן.
    היתי אמור לקבל גזר דין ממש לפני שבוע אם לא היו תופסים אותי בפעם השניה. אז קצינת המבחן בקשה דחייה של 3 חודש נוספים שבזמן זה  אני המשיך לתת שתן שיחות פרטיות ובקרוב קבוצה חדשה באותו מרכז שאני מגיע פעמיים בשבוע. בשיחות שלי איתה הבנתי שרצתה להמליץ על שלצ אבל עכשיו היא רוצה להמליץ על עבודות שרות .
    זו אכן היתה מעידה ואני נשבעתי שוב לקצינת מבחן ולמטפלת במרכז להתמכרויות שזו המעידה האחרונה שלי .אין סחר ושום דבר אחר מעבר לזה . רציתי לשאול כמה דברים .מכיון שבאוקטובר מתחילים לימודים אקדמאים וברצוני להרשם למכינה ומבחני הכנה וגם לשנת הלימודים הקרובה בתקווה שהספיק הכל עד למועד הקרוב. מלבד כל דמי הרישום וההרשמה למועדים הנל. יש סיכוי שהשופט יתחשב בזה שנרשמתי  ויאפשר לי ללמוד ולעשות משהו מועיל עם החיים שלי ? ועם זאת ינסה להתחשב ולתת לי שלצ ? ובנוסף להכל לא להפסיד את הלקוחות שלי בהיותי עצמאי ? (שלושת הדברים הנל במידה ואיכשהו הצליח לעשות זה ממש לעשות שמיניות באויר ולהיות אם שעה או שעתיים שינה בלילה שזה ממש קשה .כי אם אני אקבל עבודות שרות נניח לתקופה יחסית קצרה אז כמות השעות קבועה מראש וזה אומר שאת העבודה שלי כעצמאי  ממש לא הצליח לעשות כי כל הלקוחות שלי מסודרים בסדר עבודה הגיוני של בוקר מוקדם שמתפרס על מהלך היום. ואז זה אומר שאני מפסיד לקוחות  עובד עבודות שרות שלא לדבר על כל שלב הלימודים שציינתי הרגע שברצוני לקדם ולעשות משהו מועיל עם החיים שלי (לימודים אקדמאים )
    אשמח לשמוע ולדעת

    • שיקולים בגזר הדין והמלצת שרות המבחן
      עו"ד סאני שייקיס | 05/07/2015 11:15

      בן שלום,

      כאשר בית המשפט גוזר דינו של נאשם הוא שוקל מספר נתונים.

      המלצת שרות המבחן היא נתון מרכזי, במיוחד כאשר הנאשם משתף פעולה בהליך טיפולי משמעותי.

      מובן כי יש משמעות לכך שנפתח לך תיק נוסף בעבירות דומות, והדבר חמור יותר אם הוגש כתב אישום (לא ברור משאלתך).

      מניסיוני דרושים נימוקים כבדי משקל כדי שבית המשפט יגזור עליך של"צ כאשר שירות המבחן ממליץ על עבודות שרות.

      לכן עצתי אליך היא לנסות לעשות מאמצים נוספים ולשתף פעולה עם שרות המבחן בתקופת הדחייה על מנת שיומלץ להטיל עליך עונש של של"צ.

      אני מקווה שסייעתי לך ומאחלת לך בהצלחה בלימודים, בעסקים ובבית המשפט:)

      • משתדל זה קשה להחזיק מעמד
        בן | 05/07/2015 14:49

        קודם כל קבלתי מכתב שהתיק החדש עבר לתביעות הזי סיכוי שיוגש כתב אישום בין עם על 2-3 סעיפים מקווה כמה שפחות .
        בהתחלה הבנתי מקצינת המבחן שהיא תבקש שלצ עכשיו אמרה שסיכוי גדול לעבודות שרות ושוב בקשה דחייה.
        דבר אחד אני לא מבין לפני שקצינת המבחן נכנסה לתמונה עם העו"ד בכל פעם שנתקלבה דחייה היה זה לחצי שנה  ברגע שנכנסה קצינת המבחן לתמונה (אומנם זו הדחייה השניה ובאשמתי ) אבל הדחייה זזה ב 3 חודש יש לזה הסבר ?
        דבר חשוב מבחינתי זה להמשיך עם העסק כי מזה אני מתפרנס 8 שנים בכבוד ללא שום עזרה מאף אחד. במידה ואקבל עבודות שרות אין לי מושג איך התמודד עם זה  איך השלב את הלקוחות שלי שלכל אחד זמן קבוע  ואת עבודות השרות . הזי לימודים אם מתחיל עכשיו הכל כדי להספיק לסמסטר הקרוב. ואקבל תשובה אני יכול להפסיד את כל הכסף שהשקעתי בלימודים.
        קיצור תקופה לא פשוטה
        ותודה על התשובה