לשון הרע במסגרת פרסום במדריך עסקים

  • לשון הרע
    יובל מסיקה | 11/05/2015 06:54

    שלום לכולם ,שמי יובל ואני צבעי  מפרסם את העסק באתר שניקרא  מדרג (בעלי מקצוע שעוברים בדיקת איכות \חוות דעת בכל סוף עבודה).לקוחה אחת הזמינה את שרותי ,לאחר שבדקה עשרות הצעות מחיר.סגרנו מחיר,קבענו תאריך וכו...במשך כל העבודה הכל התנהל כהלכה ולפי דרישתה ,הלקוחה ביקשה ממני לבצע משהו שלא היה בחשבון ,ואני לא הסכמתי לבצע בחינם (למרות שזה משהו קטן).לאחר סיום העבודה סגרנו חשבון לחצנו ידיים מגניב...לאחר שבוע חברת מדרג מתקשרת ללקוחה בכדי לקבל משוב \חוות דעת (ולדרג אותי במקום גבוה).כאשר חברת מדרג התקשרה מסרה הלקוחה חוות דעת שקרית ,מסרה שאני איימתי עלי ,ובמהלך העבודה קיללתי אותה כאשר איני מעולם לא מקלל\מאיים ,תמיד מסיים עבודה בצורה נעימה .כתוצאה מכך מדרג התקשרה אלי והודיע לי שאני ברגע זה מסיים את החברות (מפסיק את העבודה )מכיוון שאני קיללתי \איימתי לקוחה .שאלה: האיים ניתן לעשות משהו מכיוון שפרנסתי נפגעה  1האיים ניתן לתבוע את הלקוחה ? . האיים  ניתן לתבוע את חברת הפרסום ולבקש את כספי ששולמו .אשמח לקבל תשובה תודה רבה.

    • לשון הרע במסגרת פרסום במדריך עסקים
      עו"ד גיל קראוס | 13/05/2015 15:19

      צהריים טובים,

      קודם כל מבחינת ההליכים מול החברה המפרסמת, יש לבחון את ההסכם עליו חתמת. אם מדובר בביטול חד צדדי ועדיין קיימת תקופה שעליה שילמת וקיבלת התחייבות לפרסום אז לכאורה יש מקום לטעון להחזר.

      לגבי המתלוננת, בהנחה שהיא אכן מסרה את הדברים לאתר ובהנחה שאין אמת בדברים יכול להיות שניתן יהיה לתבוע זאת לאחר בדיקה מעמיקה של הנסיבות והפרסום, אך תצטרך להוכיח שהיא זו שמסרה את הדברים לאתר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע