פרסום דברים מכפישים במסגרת הליך משפטי

  • התעללות נפשית
    אנונימית | 10/05/2015 12:30

    שלום רב.
    מזה שנה וקצת שהנני סובלת מהפרוד שלי התעללות נפשית.
    לפני שנה וקצת ילדתי וקיבלתי דיכאון לאחר לידה. החלטתי לאשפז עצמי בבי"ח גם כי לא היה לי תמיכה נפשית מכל בני ביתי וגם על מנת לקבל טיפול הולם לדכאון כדי שאוכל לגדל את ילדיי. הבעיה התחילה כשהרווחה נכנסה לתמונה והם ראו שהקשר שלי ושל הפרוד שלי לא טוב. אין תקשורת טובה. הם ביקשו ממנו לפנות לבית משפט לבקש משמורת זמנית.
    בפניה לבית משפט הוא טען שאני חולת נפש ומסוכנת לילדים והוא חושש לחייהם.
    אציין כי השתחררתי חודש לאחר תחילת האשפוז.
    מאז בכל דיון הקשור לשנינו (בענייני משפחה וברבנות) הוא מנפנף במסמכים רפואיים שלי אשר אינני יודעת איך השיג אותם. וממשיך לטעון כי אני חולת נפש (הוא הפסיק לטעון כי הנני מסוכנת כי הוא הבין כי מתרחבים לי הסדרי הראיה וכך אין לו ביסוס לטענות השקריות שלו)
    יש המון פרטים בסיפור אך העיקר שאני רוצה לדעת האם הכפשת שמי במסגרת בית משפט וההליך המשפטי נחשבת לחוקית ואין מה לעשות בנידון?
    יש לציין כי יש לי עו"ד מהסיוע המשפטי אך הוא אינו עושה עבודתו נאמנה.
    ***אציין גם שהקלטתי שיחה עם הפרוד שלי ואיתי בזמנו לאחר שקיבלתי מבית המשפט את כל ההכפשות שלו, בה הוא טוען שלא כתב את כל הדברים האלה. ההקלטה מתומללת אך לא היה מה לעשות בה. השופט לא התייחס אליה.
    פניתי למשטרה, הגשתי תלונה על התעללות אך התיק נסגר מחוסר ענין לציבור, המסמכים שלי שהוא השיג אינם מהווים מעשה פלילי כי הוא עדיין בעלי, כך טענו במשטרה.
    אני אובדת עצות.
    מצד אחד, הרווחה מרחיבים לי את הסדרי הראיה בהדרגה. אני מתחילה להרגיש אמא.
    מצד שני, הנשמה שלי פצועה כואבת וגוססת.
    אני משתדלת להמשיך הלאה כמו שעשיתי עד עכשיו.
    אך בכל זאת לאחר שנתקלתי באתרכם אני כן רוצה לבדוק שוב בכל זאת.

    מקווה שתוכלו לעזור.

    • פרסום דברים מכפישים במסגרת הליך משפטי
      עו"ד גיל קראוס | 12/05/2015 16:13

      צהריים טובים,

      סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע מקנה הגנה לדברים שנאמרו במסגרת ההליך המשפטי ובתי המשפט פירשו את ההגנה כמוחלטת.

      לפיכך בגין דברים שנאמרו רק במסגרת ההליך המשפטי קיים לכאורה חיסיון.

      ניתן אולי לבקש מהשופט שיטיל עליו הוצאות מוגברות לאור ההתנהלות בהליך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע