מצאתי שהייתה תביעה ייצוגית נגד מאפה נאמן ב2008

  • מכירת מאפים במשקל ,באריזת קרטון
    מיכאל | 09/05/2015 00:36

    לפני זמן רב בדקתי מה המשקל של אריזת קרטון שבה נמכרים מאפים במאפיות ובסופרים ,ומדובר ב200 גרם. חמישית ממחיר המאפים . באף מקום לא מתבצע איזשהו כיול שמקזז את משקל הקרטון .כמות הכסף שהציבור שילם פה על קרטון כאשר הוא חשב שהוא משלם על המאפים היא מטורפת. לקוח שקנה לכאורה מאפים במשקל 1 ק"ג  ,קיבל רק 800 גרם מאפים.
    ואם למשל המחיר הוא 30 ש"ח לק"ג , 6 ש"ח שולמו על הקרטון ללא ידיעת הלקוח!  האם לדעתך יש פה עילה לתביעה ייצוגית ?

    • מצאתי שהייתה תביעה ייצוגית נגד מאפה נאמן ב2008
      מיכאל | 09/05/2015 00:57

      http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3505819,00.html

      לא יודע מה היו תוצאות התביעה הזאת , אבל העניין הוא שזה לא קשור לרשת כזו או אחרת , ככה זה בכל מקום שוקלים עם הקרטון, וממש לא חושבים על לקזז את המשקל שלו ...הנזק המצטבר פה לרוכשי המאפים לאורך השנים הוא לפחות כמה מאות מליוני שקלים  ..אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא.

    • תשובה למיכאל
      עו"ד עמירם טפירו | 17/05/2015 12:14

      מיכאל שלום,

      איני מכיר את ההליך שהתנהל בשעתו כנגד מאפה נאמן.

      אתה מציע לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום לשם בחינת הסוגיה באופן ספיציפי.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות