אי משלוח התראה האם די בו בכדי להגיש תביעה ייצוגית?

  • עירייה, גבייה, סעיף 237 לחסדפ, ומה שביניהם
    אוהד | 24/04/2015 21:56

    שלום,

    אישתי ביצעה עבירת חנייה שאין מחלוקת לגבי ביצועה, וקנס הוצמד לשמשת רכבה.
    בסמוך לקבלת הקנס, פנתה אישתי טלפונית לעיריית הרצליה (ובהמשך לכך - בדואר אלקטרוני), בבקשה בה היא מודה בביצוע העבירה, אך בשל נסיבות האירוע - מבקשת הפחתה בגובה הקנס.
    תשובה לפנייה זו לא נתקבלה, אך מספר חודשים לאחר מכן, נתקבלה דרישת תשלום הקנס (על הסך המקורי).
    משהניחה כי פנייתה לא טופלה (שכן, נשלחה במייל ולא בדרכים לא "פורמליות" - פקס או דואר רשום), פנתה בשנית לעירייה, עם אותה הבקשה, הפעם בפקס.
    גם לפנייה זו לא נתקבלה החלטת התובע, אך תחת זאת, מספר חודשים לאחר מכן, נתקבלה דרישת תשלום, הכוללת כפל קנס.
    עם קבלת דרישה זו פנתה אישתי פעם נוספת, והפעם ביקשה אישתי לבטל את הקנס, עקב אי מילוי חובתה החקוקה של העירייה.
    פנייה זו נענתה בשלילה.
    על-פי סעיף 237 לחסד"פ, החלטת התובע צריכה להישלח בדואר רשום עם אישור מסירה. זאת ועוד, הרי שבית המשפט בלוד אישרר נוהל זה בעת"מ 4094-03-14.
    העירייה לא מכחישה שלא מילאה חובה זו, אך ממשיכה לדרוש התשלום.
    כל זאת, באופן ברור וחד משמעי - בניגוד לחוק ובניגוד לפסיקה.
    דומני כי אישתי אינה היחידה שכך מתנהלת בפניה העירייה, והייתי מבקש לשאול האם יש מקום לייצוגית בעניין.

    תודה,
    אוהד

    • אי משלוח התראה האם די בו בכדי להגיש תביעה ייצוגית?
      עו"ד עמירם טפירו | 28/04/2015 16:00

      אוהד שלום,

      לדידי המקרה אינו מתאים להתברר תחת האכסנייה של תובענה ייצוגית, אלא אם ובהנחה ניתן להוכיח כי קיימת קבוצה בעניין.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • חלה אי הבנה
        אוהד | 28/04/2015 22:19

        עו"ד טפירו,

        ראשית - תודה על תשובתך.
        שנית - אני חושש שחלה אי הבנה.
        אין המדובר בהתראה שלא נשלחה; המדובר הוא בהחלטת התובע שלא נשלחה.
        משמעות החלטת תובע שלא נשלחה היא ברורה - כפל קנס, הוצאות גבייה, ועגמת נפש.
        קבוצה בהחלט קיימת - כל מי שכתב לתובע בבקשה לבטל דו"ח או להפחיתו - הרי הוא ממילא שייך לקבוצה (וכאלה אמורים להיות לא מעט).
        אני מניח שניתן להגיע למספרים של ממש על-ידי בקשה על פי חוק חופש המידע, אך בטרם אעשה זאת - אני מבקש לדעת האם הטענה שלי "מועמדת טובה" תביעה ייצוגית.

        תודה,
        אוהד