לשון הרע במכתב שקדם לתביעה

  • תביעת לשון הרע בזמן הליכים בבי"ד לעבודה
    משה | 20/03/2015 16:20

    שאלה הגשתי תביעה על פנסיה ומשכורת שלא שילמו לי לפני הגשת התביעה שלחתי מייל למעביד התראה שרק הוא היה מכותב זה נראה שהעו"ד שלך לא התעדכן בחוקים שיצאו ב2012-2014 לדוגמא חוק פנסיה חובה, ומציע לך בצורה ידידותית לא לסמוך עליו ולהתבזות בסוף.
    לפני זה לא הכרתי את העו"ד ולא ידעתי מי זה העו"ד הגיש נגדי תביעה לשון הרע שכאילו ניסתי לפגוע במשלח ידו קדם לזה התכתבויות במייל שבהם אמרתי למעסיק שצשהוא חייב שלשלם פנסיה עו"ד רוצים הרבה כסף על מנת ליצג ואני לא עומד בקרטריונים של מועטי יכולת של הלשכה קצת יותר מזה איך יוצאים מכל הסיפור בשלום מה הטקטקה הזולה ומשתלמת ביותר שבת שלום
    ?
    English (auto-detected) » Hebrew

    • לשון הרע במכתב שקדם לתביעה
      עופר בן אברהם | 21/03/2015 16:33

      דומה ששכחת (מרוב לחץ?) להעביר את המקלדת למצב עברית, כשהקלדת: 'תביעת לשון הרע בזמן הליכים בב"ד לעבודה', ועל כן התקבלה הכותרת המוזרה שלמעלה. ולגופו של עניין:
      סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע קובע, בין היתר, שפרסום על-ידי בעל דין או בא כוחו במסגרת דיון משפטי לא יהווה עילה למשפט. הסעיף הזה התפרש בפסיקה בהרחבה והוחל בה לא רק על דברים הנאמרים במהלך הדיון, אלא גם על אלה הנכתבים בכתבי הטענות, בתצהירים ובכל פנייה בכתב ומסמך, הנדרשים לצורך ההליך, לרבות אלה שקדמו לו, כגון מכתב התראה (ראה רע"א 43/11, הרם נגד זקס; רע"א 1104/07, חיר נגד גיל). נראה לי אפוא, על פני הדברים, שהאמור באותו מכתב ששלחת למעבידך חסין מתביעה, כך שאתה יכול להירגע.
      יתירה מזו: לחלופין ולהשלמה תוכל לטעון להגנה לפי סעיף 15(3) לחוק איסור לשון הרע (שהפרסום נעשה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר שלך) וסעיף 15(5)(א) לחוק (שהפרסום הוא הבעת דעה בתום לב על התנהגות הנפגע כבא כוחו של בעל דין).
      בהצלחה.

      • בינתיים תוקנה הכותרת  לת
        עופר בן אברהם | 22/03/2015 13:31

        • תודה ממש הרגעת אותי
          משה | 22/03/2015 19:59

          שאלת המשך
          אם שלחתי דברים כתגובה למכתב התראה שלו האם זה גם עילה לתביעה?
          תשים בחיפוש בגוגל את מה ששלחתי לי לקח בדיק דקה למצוא את זה ותראה כמה העורך דין שלך שווה
          כוראל מערכות מיחשוב בע"מ נ' ערן אוטמזגין, ניתן ביום 21.9.2004אויותר מפורש כל זה בלי צורך בעורך דין כנראה שגוגל יודע דברים שעו"ד מדופלם לא יודע

          • אם המכתב נדרש לצורך ההליך
            עופר בן אברהם | 23/03/2015 16:34

            האמור בו חסין מתביעה, אך גם אם לא, עשויה לחול לגביו הגנת תום הלב.
            צריך לקרוא את התכתובת במלואה כדי להבין את הקשר הדברים ולחרוץ דעה, וזה עניין לבית המשפט לענות בו.