תלונת שווא במשטרה האם לשון הרע ?

  • קובלנה פלילית על תלונת שווא במשטרה
    f | 04/03/2015 15:15

    קובלנה פלילית על תלונת שווא במשטרה.

    האם בית המשפט יקבל קובלנה פלילית על תלונת שווא במשטרה .

    למרות שזה רק לחוקר אחד?
    האם בית המשפט מכיר שהטחת האשמות פליליות זה בכוונה להוציא שם רע.

    • תלונת שווא במשטרה האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 08/03/2015 09:59

      שלום רב,

      הוצאת לשון הרע היא עוולה אזרחית המקימה עילת תביעה כאשר דברי לשון הרע נאמרים לאדם אחד זולת הנפגע סע' 2(ב)(2) לחוק.
      הוצאת לשון הרע נחשבת גם כעבירה פלילית, כאשר דברי לשון הרע נאמרים לשני בני אדם זולת הנפגע סע' 6 לחוק , ובמקרה כזה ניתן יהיה להגיש קובלנה פלילית .

      לעניין תלונת השווא, במידה והוגשה תלונה במשטרה בחוסר תום לב והתלונה נסגרה על ידי המשטרה בעילה של "חוסר אשמה " , ניתן יהיה לתבוע על פי חוק איסור לשון הרע.

      במידה והתלונה במשטרה לא נסגרה  ו/או נסגרה בעילה אחרת, תקום למתלונן ברוב המקרים ההגנה שבסע' 15(8) לחוק, המקנה הגנה טובה לאדם שהתלונן על אדם אחר בפני רשות מוסמכת.יש לחדד ולהדגיש כי, לא מדובר בהגנה מוחלטת אלא בהגנה טובה בלבד.

      לסיום גם אם התלונה שהוגשה במשטרה לא נסגרה בשל "חוסר אשמה" הדבר לא סופי, ועומדת לך האפשרות לנסות ולשנות את סיבת סגירת התלונה על ידי הגשת ערר.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • הוא לא שאל אם תלונת שווא במשטרה היא לשון הרע
        שאול | 08/03/2015 12:37

        אלא אם תלונה כזו, שנמסרה רק לחוקר אחד, יכולה להיות עילה לקובלנה. ברור שכוונת השואל היא, שגם אם התלונה נמסרה לחוקר אחד, בפועל היא תגיע לאנשי משטרה נוספים, והשאלה היא אם אפשר לראות בכך פרסום לשני אנשים לפחות.

      • האם אפשר להרשיע בקובלנה פלילית על לשון הרע
        f | 08/03/2015 16:51

        תלונה שהוכחה כתלונה שקרית?
        האם בית משפט מכיר שהטחת האשמות פליליות והגשה תלונה רק בשביל הגושפנקה של הגשת תלונה זה לשון הרע בכוונה לפגוע?

        האם הגשת תלונה מוכח כפרסום לשני אנשים לפחות?