פרסום תמונות והקלטות בפייסבוק

  • שאלה דחופה בדין דיבה ולשון הרע!
    תומר אוזן | 19/02/2015 23:19

    ערב טוב - שאלה דחופה

    הנני מתגורר בדירה אשר בה ליקויי בטיחות חמורים וסכנת קריסה, ונזילות מים ועוד.... כאשר בעל הדירה מסרב לתקן זאת ,הפסקתי את תשלום שכר הדירה עד שיתקן, ובמקום זאת הוא מוציא דיבתי ברחובות המושב [מושב קטן שכולם מכירים זה את זה] בטענה כי איני רוצה לשלם לו, ויצא לי שם רע.

    האם מותר לי לפרסם בפייסבוק של המושב ו/או בדף שלי תמונות של הבית פנים/חוץ [מבלי להכפיש או להזכיר את בעל הדירה] כדי שמי ששמע לשון הרע עלי יראה את האמת?

    האם אני רשאי גם לפרסם את כתב התביעה שעתה הוא תובע אותי ואת הזימון לבית משפט?

    ומה לגבי הקלטות שיחות בנינו בהם אני מתחנן שיבוא לתקן והוא טוען שלא בא לא , ושאני יעוף מהדירה, מותר לפרסם?

    מה מותר ומה אסור? וכמובן שאת הכל אני מפרסם בלי שמו ובלי הוספות של דברים מלבד הראיות הברורות כגון תמונות של ביתי מבלי להזכירו , אלא רק לרשום כך נראה ביתי אשר בו אני מתגורר , לכל הרכלנים...

    תודה רבה

    • פרסום תמונות והקלטות בפייסבוק
      עו"ד גיל קראוס | 23/02/2015 14:26

      צהריים טובים,

      ראשית, לשון הרע יכול להיות גם משתמע ולכן עצם העובדה שאינך מפרסם את שמו איננה שוללת לחלוטין תביעת לשון הרע.
      אם מדובר רק בפרסום התמונות ומבלי להוסיף הכפשות ו/או השמצות כלשהן, אז לכאורה אין בעיה.
      אם מדובר בכתב תביעה שהוגש לבית משפט ואין עליו חיסיון אז אין בעיה לפרסם אותו.
      לגבי ההקלטות הייתי נוקט משנה זהירות, למרות שכאשר אתה צד לשיחה מותר לך להקליט את השיחה.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע