תביעה ייצוגית - המרכז הארצי לבחינות והערכה

  • קובץ מצורף תביעה בנוגע למחאת המתאם נגד המרכז הארצי לבחינות וה
    שרונה קרן | 14/01/2015 21:19

    שלום,
    ברצוני לשאול לגבי אפשרות לתביעה ייצוגית נגד המרכז הארצי לבחינות והערכה. המרכז מקיים מידי שנה את בחינת המתא"ם- בחינה המשמשת למיון בהליך הקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה. בבחינה נבחנים כאלף סטודנטים בשנה. טפסי הבחינה לא נחשפים והחומר לבחינה אינו מפורסם. המרכז הארצי מודיע כי הוא שומר לעצמו את הזכות למחזר בחינות משנים קודמות.
    לצערינו השנה אירע מחדל, המרכז הארצי אפשר לסטודנטים לגשת לאחד משני מועדים (בד"כ ניתן לגשת למועד אחד בשנה) בגלל מאורעות צוק איתן. אולם, לא טרחו לכתוב בחינה חדשה לשם כך וכחמישים אחוזים מפרק הבחינה שמשקלו בציון הכולל הוא 70% שוחזר משנים קודמות, דבר אשר נתן יתרון מובהק לסטודנטים מאחד ממכוני ההכנה שדאג לשחזר בחינות. הדבר גרר מחיקתו של רוב הפרק, ופערים גדולים מאוד בין נבחני מועד אחד, ומצומצמים מאוד בנבחני המועד השני (שני המועדים שוקללו יחדיו).
    קובץ פירוט על מאורעות המתאם מצורף להודעה.

    המרכז הארצי מודה בכך שהמבחן השנה "מזוהם". המחאה יצאה לדרכה וכעת נשאלת השאלה- האם ניתן לעשות תביעה ייצוגית לפיצוי הסטודנטים עבור כל הזמן והמאמץ שהשקיעו השנה בבחינה אשר אינה משקפת יכולותיהם והשגיהם.

    • תביעה ייצוגית - המרכז הארצי לבחינות והערכה
      עו"ד עמירם טפירו | 18/01/2015 15:26

      שרונה שלום,

      כפי שניתן לראות בתשובתי מטה (תחת הכותרת איך להתמודד עם כבשים חששניות) הרי שניתן להגיש תובענה ייצוגית רק כעילות המנויות במסגרת התוספת השניה לחוק תובענות ייצוגיות.

      לצערי, הנושא נשוא פנייתך אינו מנוי תחת התוספת ולפיכך לא ניתן להגיש בגינו תביעה ייצוגית.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות