איך זוכים לקבלת מידע מרשות ציבורית?

  • תביעה ייצוגית נגד מי אביבים
    רוי | 09/01/2015 08:14

    שלום רב,

    למי אביבים, חברת המים של תל -אביב יפו יש סמכות מתוקף חוק המים לגבות ריביות והוצאות גביה עם צרכן לא שילם א חשבון המים במועד.  שהצרכן ,(במקרה זה אני) מבקש  באופן חוזר ונשנה ממי אביבים להסביר את החוב הנדרש בחלוקה לקרן , ריביות  והוצאות גבייה, מי אביבים  מתחמקת בעקביות ואינה מספקת מידע זה.
    בידי חשדות מבוססות שמי אביבים מתנהלת בעמימות מכוונת על מנת לגבות ריביות אכיפה גבוהות מן המותר בחוק. (6.5 % + פריים לשנה זה המותר בחוק לפי החשב הכללי).

    העמימות של מי אביבים  באה לידי ביטוי בכך שבכל דרישות התשלום שלהם, לא מצויינת התקופה בה ניתן  השירות , אלא רק השורה התחתונה ומספר הדרישה, ואתה כצרכן אינו יודע בגין איזה תקופות אתה נדרש לשלם ריביות והוצאות. (שזה לדעתי עבירה על חוק הגנת הצרכן).

    בצורה הזו, מי אביבים מנפיקה באופן תכוף דרישות תשלום נפרדות וגובה ריביות והוצאות , שבסיכום שלהם חורגות בהרבה מן המותר בחוק.

    שאלתי היא , איזה פעולה היית נוקט ? הרי ברור שאם מי אביבים עוברת על החוק היא לא תתנדב לספק מידע על  חלוקת החוב לקרן, ריביות והוצאות גביה. מצד שני  המידע שיש לי הינו בעיקר חשדות , ולא מידע מוכח מספרית.

    • איך זוכים לקבלת מידע מרשות ציבורית?
      עו"ד עמירם טפירו | 12/01/2015 14:50

      רוי שלום,

      על פניו פנייתך מגלה עניין ומצדיקה בירור מעמיק.

      ניתן תמיד ליזום פנייה לפי חוק חופש המידע.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • עונשים קבועים בחוק על עבירות על חופש המידע
        רוי | 12/01/2015 18:45

        שלום עמירם,

        תודה על תשובתך.

        האם החוק קבע עונשים/קנסות בעבירות על החוק ?

        כלומר, בהנחה ופניתי לרשות הציבורית, ותשובותיה אינן מספקות, האם ניתן לפנות לבית המשפט לחיייב אותה ?

        • קצת על פניה לפי חוק חופש המידע
          עו"ד עמירם טפירו | 12/01/2015 19:29

          רוי שלום,

          זה לא נושאו של פורום זה אבל אנסה לתת התייחסות קצרה.

          ברוב משרדי הממשלה והחברות הממשלתיות, קיים ממונה לעניין חוק חופש המידע, שתפקידו לתת לך תשובות לשאלות בתוך פרק זמן הקבוע בחוק (כמדומני 90 ימים). ככל שאינך שבע רצון מהתשובות (או שלא ניתנו לך כאלו) ניתן לפנות בעתירה לביהמ"ש לעניינים מנהלים בעניין.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות