השלמת פיצויי פיטרין כעילה לתובענה ייצוגית.

  • פיצויי פיטורים למורים שפרשו לפנסיה מוקדמת
    יעלה | 04/01/2015 16:09

    שלום,   אני מורה שעבדתי בבית ספר השייך לרשת נעמ"ת למעלה מ- 20 שנה עד שיצאתי לפרישה מוקדמת לפני שנתיים (עבדתי בהוראה למעלה מ- 30 שנה). קיימת בעיה שמטרידה אותי מרגע שחברה אמרה לי שאני זכאית לקבל הפרשי פיצויים של שניים ושליש. שאלה זו שייכת לנושא של תביעות ייצוגיות וכן לנושא של יחסי עובד - מעביד ומיצוי זכויות העובד הפורש מעבודתו לפנסיה מוקדמת.   הייתי מבקשת לדעת: יש בידי מכתב שנכתב ע"י עו"ד בכירה מנעמ"ת עבור עובדי נעמ"ת. במכתב כתוב שהפרשות נעמ"ת לקרן הפנסיה באות במקום 72% בלבד מפיצויי הפיטורים עד נובמבר 2009, ומהוות 78% בלבד מפיצויי הפיטורים מדצמבר 2009 והלאה. כמו כן כתוב, שההפרש בין סכומים אלו (ל- 100%) ישולם לעובד כהשלמת פיצויי פיטורים.   פניתי לרשת נעמ"ת ונעניתי לפי חישוב אחר: לטענתם כספי הפנסיה מכסים 100% מפיצויי הפיטורים ולכן אין לי זכאות להשלמת פיצויי פיטורים.   לדעתי, יש פה ניסיון להטעות אותי, ואת כלל ציבור המורים שיצאו לפנסיה מוקדמת, להפר באופן בוטה את זכויותיהם ולמנוע מהם קבלת השלמת פיצויי הפיטורים שהם זכאים לפי התקנות.   לדעתי נעמ"ת אינה משלמת השלמת פיצויי פיטורים כאמור לציבור רחב מהמורים הפורשים לפנסיה מוקדמת. במידה ויש בכך עילה לתביעה, הרי שזו יכולה להיות תביעה ייצוגית.   האם לדעתך ייתכן שניתן לתבוע פה את נעמ"ת בתביעה ייצוגית? האם כדאי לי להמשיך ולבדוק את הנושא?   כמו כן, אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות, שיעזרו לי להבין קצת יותר בנושא: א.      האם זה נכון שאני לא זכאית לפיצויי פיטורין בגלל שעם פרישתי לפנסיה נעמת שחררה את הכספים שנצברו בכל התקופות שהצטברו במבטחים. בשחרור הכספים נעמת יצאה ידי חובתה לעניין פיצויי פיטורין? ולכן נעמת לא פירטה בטופס 161 את הסכומים ששלמו לי לרגל סיום עבודתי? האם זה נכון? אני קראתי שעל פי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורין אסור להחזיר את כספי הפיצויים של העובד למעסיק כך שכל הכספים הצבורים בסעיף הפיצויים שבהסדר הפנסיוני אמורים להיות על שם העובד בלבד גם לאחר סיום עבודתו . כלומר כספי הפיצויים שהופרשו לקרן הפנסיה של העובד שהתפטר מרצונו שייכים רק לו בלבד. ב.       נעמת ענתה לי שהכספים ששוחררו ממבטחים עלה על סכום פיצויי הפיטורין שהגיעו לי כחוק ולכן הכספים ממבטחים באו במקום פיצויי פיטורים ולכן לדעתם איני זכאית להשלמת פיצויי פיטורים של שניים ושליש אלא ייתכן שנעמת ערכה חישוב מטעה בכך שכללה את הפרשות חלק העובד, המעביד וחלק לפיצויים בחישוב כולל אחד. ג.        הייתי מעוניינת להגיש תביעה ייצוגית של התנהגות המעביד לעובד בנושא סעיף 26 לחוק הפיצויים. כיצד אני עושה זאת? מה עלי לעשות? למי לפנות? וכדומה. אשמח אם תמצא לנכון לענות לשאלותיי ולעזור להסיר את התחושה שזכויותיי כעובד לא מוצו.   אודה לך אם תענה לי על שאלותיי ותעזור לי להבין מהם באמת זכויותיי, והאם באמת מיציתי אותן. אודה לך אם תכוון אותי כיצד אני יכולה לממש זכויותיי, בין באופן פרטני ובין בצורה של תביעה ייצוגית (כי לדעתי הטעייה זו מבוצעת כנגד קבוצה גדולה של מורים).

    • השלמת פיצויי פיטרין כעילה לתובענה ייצוגית.
      עו"ד עמירם טפירו | 04/01/2015 17:02

      יעלה שלום,

      פנייתך מגלה עניין. אני מציע לך לפנות לעו"ד לשם קבלת ייעוץ פרטני.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות