מכסת ימי היעדרות מותרת

  • מניין ימי חופשה
    עומר | 30/12/2014 17:29

    שלום רב, מס' שאלות:
    1. האם ימי חופשות חג נספרים במניין 30 ימי ההעדרות? ככל שלא, היכן יש אסמכתאות לכך.
    2. ככל שבמשרד העובדים (עורכי הדין) אינם מגיעים בימי שישי לעבודה אלא רק המזכירות עושות ביניהן שבוע שבוע בימי שישי, האם נחשב כאילו המשרד עובד 6 ימים ויום שישי ייחשב עבור המתמחה כיום חופשה (המאמן מגיע פעם בשבועיים שלושה למשרד בימי שישי ואין דרישה של המאמן שהמתמחה יגיע לעבודה בימי שישי)?

    • מכסת ימי היעדרות מותרת

      1. ימי חופשה וחג אינם נספרים כחלק מ30 ימי ההיעדרות, אלא אם כן המשרד עובד באותו יום או שהמעסיק החשיב את ההיעדרות כיום חופש בתלוש השכר

      אין מדובר בעניין המוסדר בחוק אלא בהיגיון הסביר שככל שהמשרד אינו עובד, המשמעות שלא נעדרת מהעבודה "התמחות".

      2. אם התמחותך מוגדרת 5 ימים בשבוע, מיום ראשון עד יום חמישי, היעדרות מיום שישי אינה נחשבת היעדרות.