האם אני אקבל פסילה מנהלית על הרישיון בגין עבירת מהירות מופרזת?

  • עבירת מהירות
    אריק | 20/12/2014 05:52

    נתפסתי נוהג 48 קמש מעל המותר בכביש בין עירוני.

    קיבלתי זימון לשימוע אצל קצין וזימון לדין.

    בכביש בו נתפסתי מותרת נסיעה של 90 קמש.

    העבירה האחרונה שלי הייתה לפני 4 שנים ו-11 חודשים.

    1.אין לי עברות תנועה ב-5 שנים האחרונות ויחסית מעט עבירות ב-27 שנים שאני נוהג, האם יש סיכוי שהרשיון לא ישלל מנהלית?

    2. הזימון לדין הוא בבאר שבע ואני גר בצפון , האם ניתן להעביר את מקום המשפט?

    • האם אני אקבל פסילה מנהלית על הרישיון בגין עבירת מהירות מופרזת?
      עו"ד דורון ויגלר | 20/12/2014 08:31

      אריק שלום,
      1- החוק מקנה לקצין שיקול דעת במקרה של העבירה אותה ביצעת. לכן אם תשכנע שלא נשקפת מהמשך נהיגתך מסוכנות יתכן ולא תפסל מנהלית.
      2- ניתן לבקש את העברת מקום השימוע.
      3- לעניין הבקשה להעברת מקום הדיון - ניתן לעשות זאת ע"י בקשה לנשיא ביהמ"ש העליון משיקולי נוחות של הנאשם אבל ההסכמה תהיה רק בתנאי ותודה בביצוע העבירה!
      בהצלחה,
      מנהל פורום דיני תעבורה,
      דורון ויגלר-עו"ד

      • תודה דורון- שאלה נוספת
        אריק | 20/12/2014 08:38

        שאלה נוספת שמטרידה אותי:

        על פניו לא נראה לי שנסעתי במהירות זו, ההערכה שלי שמהירות הנסיעה הייתה 120-130 קמ"ש.

        בדוח מצויין שמרחק המדידה היה 223 מ'. כמו כן השוטר ציין שעצרתי בביטחה בצד הדרך.

        האם סביר לעצור בביטחה מרחק כזה במהירות 138 (לאחר הפחתה)?

        האם חכם להעלות טיעון כזה בשימוע או במשפט?

        • טיעונים להגנת נאשם - ממל"ז(אקדח לייזר)
          עו"ד דורון ויגלר | 20/12/2014 11:04

          אריק שוב שלום,
          1- אני מבין מדבריך שאינך מודה במהירות המיוחסת לך - דע לך שזה מאין את הבקשה לשינוי מקום דיון עליה עניתי בתשובתי הקודמת, אי לכך תצטרך לנהל את המשפט בבאר-שבע.
          2- מדבריך אני מסיק כי מכשיר האכיפה הוא ממל"ז אולטרא לייט והוא אכן אוכף מהירות כלי רכב עד מרחק 300 מ'.(כך שהנתון שהוא לזר אותך ממרחק 223 מ' בטווח הגילוי).
          3- אינני יודע (זאת ניתן לראות בנסיבות המקרה) האם אתה הבחנת בשוטר האוכף ולכן היית במהלך פעולת האטה? מי סימן לך לעצור?(השוטר האוכף או שוטר נוסף שהיה איתו? מרחק העצירה של רכב במהירות 138 קמ"ש הינו בקירוב 110 מטרים. לאחר שתשקול ותבחן את הנתונים הללו תחליט אם טענתך יכולה להתקבל?
          בברכה,
          מנהל פורום דיני תעבורה,
          דורון ויגלר-עו"ד

          • עצירה בטוחה
            אבי | 20/12/2014 11:15

            אין קשר בין עבירת המהירות אותה בצעת ושאושרה על סמך מכשיר מדידה שיש לו חזקת אמינות בבית המשפט לבין האופן בו סומן לך לעצור והתהליך אותו בצעת על מנת להגיע לעצירה.
            אתה נשפט על המהירות.
            יש לך השגות? פנה לקצין תלונות הציבור במחוז בו נרשמה לך העבירה והתלונן על השוטר ועל דרך תפקודו.
            עצה אחת טובה יש לי לתת לך:
            על גב ההזמנה לדין שקבלת יש מקום שבו אתה יכול לרשום כי אתה מודה בכל העובדות המופיעות בכתב האישום, מפנים את חומרת העבירה, ומבקש מבית המשפט להתחשב בזה שאינך מעוניין לבזבז זמן שיפוט יקר ומבקש להתחשב בכך בעת גדר הדין.
            הערכתי:
            תקבל קנס של כ 1500 ש"ח ושלילה על תנאי של חודשיים עד שלושה למשך שנה.
            מבחינת עלות-תועלת זה מיטבי.
            בהצלחה

            • תודה דורון ואבי...
              אריק | 20/12/2014 11:21

              אבי,

              איך לדעתך נכון לנהוג בשימוע על מנת להמנע מפסילה מנהלית?

              • להגיע רגוע
                אבי | 20/12/2014 13:17

                לא להתלהם ולא לדבר על התנהגות השוטר.
                להסביר לקצין כי כשלת ואתה די מצטער על זה. לא להסביר למה נכשלת (כביש ריק, ירידה, האוטו לא מרגיש את המהירות וכל השטויות האחרות)
                להדגיש את עברך התעבורתי הטוב (בהנחה כי זה נכון) ולהדגיש כי אינך מתכוון להגיע למשפט והרישיון חשוב לך  בחיי היום יום.
                בהצלחה

        • מהירות מופרזת
          יעקבי | 20/12/2014 15:06

          שלום אריק,
          בתי משפט דנו רבות באופן שבו שוטר עצר נהג לאחר שנמדדה אצלו מהירות מופרזת.
          במהירות בה נהגת רכבך עובר 38.3 מטר בשניה. אם נמדדת במרחק 238 מטר מהשוטר, היו לשוטר 5.8 שניות לעצור אותך.
          במהירות הנ"ל מרחק הבלימה הוא כ- 110 מטר. יש מצב שנעצרת סמוך או מעט אחר מקומו של השוטר.