הבנק סגר חשבון משותף ללא הסכמת כל הבעלים

  • שלום. הבנק סגר ח-ן משותף של אימי, שלי ואחותי כאשר
    גלי | 20/12/2014 00:12

    שלושתינו הבעלים

    הבנק סגר ח-ן זה ללא ידיעתי

     נפתח ח-ן חדש בלעדי שבו אחותי הכניסה את הבנות שלה, סידרה להם כרטיסי אשראי ונמשכו הברה כספים גם ישירות

    לא ידעתי על זה כלום מן הסתם

    האם מהלך זה נחשב לגניבה.

    אימי היתה חולת אלצהיימר ולא הבינה כלל מה מתרחש סביבה

    הבנק לא הודיע לי על סגירת הח-ן ויש קייס לתביעה. אבל אני מבקשת להתייחס כרגע רק לשאלה האם זו גניבה

    תודה רבה

    • הבנק סגר חשבון משותף ללא הסכמת כל הבעלים
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/12/2014 18:41

      שלום רב,

      חסרות עובדות חיוניות בפנייתך, ובכל זאת אנסה לסייע.

      סגירת חשבון משותף ללא הסכמת כל הבעלים הינו מעשה פסול.
      הדבר לא כתוב בפנייתך, אך אני מניח שכוונתך הינה שלפני סגירת החשבון הועברו הכספים לחשבון החדש שפתחה אחותך, וזאת בניגוד להוראות ניהול החשבון.
      "גניבה" הינו מונח פלילי, ואינני מתייחס היבט זה, אלא להיבט האזרחי: ככל שכך אירע, הבנק התרשל בשמירת הכספים שבחשבון, ועליו לתת את הדין על כך.

      מציע שתפני לעו"ד המתמחה בבנקאות ע"מ שיסייע בהגנה על זכויותייך.

      בהצלחה !

      בכבוד רב,

      א.זילברפלד, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      למידע נוסף: אינדקס עורכי דין

      • מודה לך מאוד. בינתיים דיברתי איתך בטלפון.
        גלי | 06/01/2015 03:45

        בקשר למושג ''גניבה'' . זאת עבירה קשה לדעתי. החשבון נסגר בזדון לצורך משיכת הכספים כדי שלא אדע

        לדעתי זו גניבה לכל הדעות ומכאן שזו עבירה פלילית. בוא נקרא לילד בשמו ולא נטייח

        לצערי היתה גם השתלטות על צוואה

        תודה