הפסים הלבנים הם תמרור (819) וחובה לחנות בין הפסים

  • קובץ מצורף דוחות נניה
    דוחות נניה | 16/12/2014 20:02

    ברמלה בתוך מיגרש שמוגדר כחניה ציבורית יש תמרור אחד בכל כניסה parking  בצבה קחול.שבתוך המיגרש יש פסים לבנים שהרכב היה בתוך הפסים .
    ש.עם רכב עומד ליד רכב אחר  מחוצ לפסים  עבל את הרכב הנעל לא מפריע  למעבר של רכב לא מיסמול או לא מימין -
    ש.עם אין חוץ שילות על מנת לחנות בתוך הפסים . מהסימונים לבנים שיש
    בהסימונים לא תמיד בולתים.
    ש.איך פקח יכל לתת דוייח על הפרע לתנוע במקום ?
    ש.איך אזרח יכול לדעת עם הסימונים חוקיים? ותבו בעיריה ?
    ש.מה כן היה צריך במקום כדי שהדוייח היה חוקי ? בהפסים הלבנים כל רשות יכול פשות ליצבוע ו לתת דוייח על סמח מה ?
    תודה

    • הפסים הלבנים הם תמרור (819) וחובה לחנות בין הפסים
      חיים | 16/12/2014 21:49

      ולא  על הפסים, הקנס על עבירה זו הוא 100 שח.
      אם קיבלת קנס בסך 250 שח על הפרעה בתנועה, יתכן וחנית שלא בתחום הפסים הלבנים ובכך גרמת להפרעה בתנועה.
      אני מאמין שבזמן ביצוע התוכנית למגרש, סומנו גם מקומות החניה ע"י ועדת תימרור ולכן התמרורים מוצבים כחוק, ניתן לבדוק זאת בעירייה תמורת אגרה של כ - 100 שח

    • חובת הציות לתמרורים
      יעקבי | 16/12/2014 22:41

      שלום,
      כפי שציין חיים , הפסים הלבנים בחניה הם תמרור (819)  לכל דבר ועניין.
      תקנת תעבורה 22 (א) קובעת כי חובה על כל משתמש בדרך לקיים את הוראת התמרור אולם... אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין.
      כלומר: קודם כל ציית לתמרור!

    • קובץ מצורף הדוחות לא כדין
      אריאל | 17/02/2015 20:24

      כל הסיפור הזה מתחיל . שאני היתי פקח ברמלה הינו נותנים דוחות במיגרש הזה שרק יש שני כניסות לשם . שבמקום יש שני תמרורים כחולים מס 533
       שבתוך המיגרש  יש כמה מקומות שמסומנים עם פסים 819
      וגם לא תמיד ברור .
      הפקחים היו נותנים דוחות לרחב שעומד מחוץ לפסים . ולא תמיד הרכב היה מפריע למעבר . עדיין קיבלו דוחות על כך
      אני למרות זאת לא נתתי דוחות שם כי היתי צריך להוכיח  שהרכב באמת  מפריע במקום.
      ברוב הצילומים של הפקחים, יש רכב שלא בתוך הפס אלא ליד הפס הלבן.
      בעבר היה סעיף 1 שמוגדר רק בישביל החנייה של השוק רמלה .אבל שעברנו מדוחות ידניים לדיגיטליים , היועצת המשפטית הוציאה את סעיף 1 ובחרו עדיין לאכוף אזור זה עם סעיף הפרעה לתנועה , ולא תמיד הרכב היה מפריע
      על פי החוק אפשר להשתמש בסעיף של הפרעה לתנועה בכל מחיר הלמרות שבצילומים מופיע שהרכב נמצא מחוץ לפס , ולא שבתמונה מופיע שאותו הרכב ממש חוסם מעבר באופן משמעותי במקום , דרך אגב כל קנס ברמלה הוא לא פחות מ-250 ש"ח איך אפשר לברר לפי מה נקבע מכסת הדוחות והמחיר לכל קנס ?